avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Condamnare?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Condamnare?

Eu ma ocup de organizari excursii internationale,iar in urma cu cateva luni trebuia sa fac o excursie.Din cauza unor situatii mai putin placute nu s-a mai facut.2 dintre Clienti au depus plangere la politie pt inselaciune si abuz de incredere.Unuia dintre ei i-am restituit banii si a mai ramas o clienta si trebuia sa-i restitui 200 euro.Dosarul s-a trimis la parchet.Daca nu am cazier pot face inchisoare sau la ce sentinta ma pot astepta?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:53, 8 Octombrie 2010
Daca persoana respectiva nu vrea sa-si retraga plangerea prealabila,parchetul ,ori va trimite dosarul inapoi la politie,pentru completarea cercetarilor,ori va dispune incetarea sau scoaterea de sub urmarire,ori,varianta mai putin placuta,intocmirea rechizitorului si trimiterea dosarului la instanta . Nu este un termen limita pentru finalizarea cercetarilor.
in cazul in care se ajunge in instanta?sunt sanse mari sa ajung la inchisoare?dat fiind faptul ca nu am cazier si suma este de 200 euro
Daca plangerea este formulata pentru infractiunea de inselaciune,plangerea penala nu se poate retrage,nefiind vorba despre o plangere prealabila,astfel ca urmarirea penala isi urmeaza cursul.
Restituti banii persoanei respective si este posibil ,in functie de probele administrate,de circumstantele dvs.personale,fie ca procurorul ,cu bunavointa ,sa va acorde o amenda administrativa,conf.art.18/1 c.pen,fie daca se ajunge in instanta ,sa vi se aplice o pedeapsa minima ,cu suspendarea executarii,conf.art.81 c.pen.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragerea plangerii la politie doriana_miha doriana_miha buna ziua,daca mi-a facut o persoana plangere la politie precum ca i-am trimis un colet si nu obtinea ceea ce trebuia,iar eu i-am restitui bani si am ajuns la ... (vezi toată discuția)
Inselaciune urgent... danny24 danny24 Buna seara, Speta mea este urmatoarea: cineva a comandat un produs prin internet de la mine iar eu am trimis din greseala altceva.Cel \"inselat\" a depus o ... (vezi toată discuția)
Declaratie politie!!! a da sau a nu da ridder1 ridder1 Am comandat un produs de la cineva care vindea mai multe pe un forum si am primit acasa un produs de care nu am fost multumit. Vazind ca vinzatorul e mai greu ... (vezi toată discuția)