buna ziua,daca mi-a facut o persoana plangere la politie precum ca i-am trimis un colet si nu obtinea ceea ce trebuia,iar eu i-am restitui bani si am ajuns la o intelegere ,se poate retrage plangere?este posibil si o amenda pt ceea ce am facut?in jur la cat?va mult umesc
Daca plangerea a fost facuta pentru infractiunea de inselaciune (art.215 C.pen.), atunci, conform prevederilor legale, plangerea nu poate fi retrasa. O plangere penala poate fi retrasa numai in cazul in care, pentru infractiunea respectiva, codul penal prevede ca inceperea urmaririi penale se face la plangerea prealabila a persoanei vatamate, iar retragerea plangerii si impacarea partilor inlatura raspunderea penala. Acestea sunt prvederile legale.
Exista insa varianta, ca ulterior depunertii plangerii, partea vatamata sa faca o declaratie care sa determine constatarea lipsei vinovatiei dvs. sau chiar a existentei faptei, ceea ce va avea ca rezultat neinceperea urmaririi penale.
Consultati un avocat caruia sa-i furnizati toate datele concrete ale spetei dvs.
Dl.Zaharia are perfecta dreptate , insa , chiar si daca v-a facut plangerea pentru inselaciune , se poate obtine neinceperea urmaririi penale pe motivul ca a fost eroare de intelegere intre parti privind produsul sau calitatea produsului livrat , fapt pentru care ati si restituit banii incasati !
B-)
Da, speta dvs. este cam inselaciune. Rugam detaliati modul cum s-a ajuns la aceasta speta Nu cumva ati efectuat vanzari virtuale/internet ?/? Care este prejudiciul?
La infractiunea de inselaciune (art.215 C.pen.),conform prevederilor legale, plangerea nu poate fi retrasa, chiar daca s-a acoperit prejudiciul..
Si eu cred ca enuntul situatiei nu este in masura decat de a da putine indicii care duc la supozitiile,corect facute de colegii de site.
Mai multa cocretete in prezentarea faptelor ar detemina o consiliere la obiect si mai usor de urmat
@doriana_miha. Daca nu veniti cu alte detalii la speta, inseamna ca sunteti multumita de consiliere. Conform prevederilor legale, plangerea nu poate fi retrasa, chiar daca s-a acoperit prejudiciul, in cazul infractiunii de inselaciune/
Succes!