avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... inselaciune urgent...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

inselaciune urgent...

Buna seara,
Speta mea este urmatoarea: cineva a comandat un produs prin internet de la mine iar eu am trimis din greseala altceva.Cel "inselat" a depus o plangere la politie pt inselaciune.Eu cand mi-am dat seama de greseala facuta am contactat persoana si i-am trimis persoanei respective banii integral inapoi iar dansul si-a retras plangerea.Am inteles ca chiar daca prejudiciul s-a recuperat iar persoana si-a retras plangerea ramane fapta.Intrebarea mea este ce declaratie trebuie sa dea pagubitul la politie(dupa declaratia initiala pt inselatorie si retragera plangerii) ca eu sa nu fiu pus sub urmarire penala si sa reiasa ca a fost o confuzie sau nu stiu .....
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 00:39, 15 Aprilie 2011
trebuia sa-si retraga plangerea si aceasta ar fi solutionat problema.Daca a facut-o, este rezolvata...daca nu, asigurati-va ca o va face cat mai repede.
Pt infractiunea de inselaciune actiunea penala se pune in miscare din oficiu deci nu este permisa impacarea partilor sau retragerea plangerii, nefiind vorba despre o plangere prealabila. Organele vor cerceta fapta in continuare pt a se constata daca a fost vorba despre o simpla eroare.
vei primi o amenda administrativa.asta in cel mai rau caz.

totusi eu cred ca se va termina mult mai simplu.de obicei in cazuri de a astea se ``rezolva`` dosarul.nimeni nu-si bate capul.daramite sa se mai faca cercetari.
pentru ca nu stim daca domnul danny mai are alte fapte penale la activ, daca mai exista si alte reclamatii la adresa dinsului, daca are o atitudine sincera si regreta fapta , bla bla .... , nu puteti afirma ca pedeapsa va fi aia sau aia. singurul care propune este procurorul.
deci dv. sunteti faptuitor in continuare, aveti o circumstanta favorabila ca ati acoperit prejudiciul, prin urmare abordati cu seriozitate cazul apelind la un aparator.
pe viitor vedeti ce trimiteti.:"> chestia cu "greseala" nu o credem nici noi daramite un magistrat.:D
Se pare ca nu sunteti in domeniu.

In primul rand politistul propune.trimite dosarul laprocuror cu o propunere.procurorul da solutia.nu propune nimic.

In al doilea rand,aratat-mi o sentinta penala cu o speta asemanatoare.
Din ce a relatat,reiese clar ca nu are antcedente penale.Daca ar fi avut,nu ar mai fi intrebat lucruri atat de simple,deoarece stia cat decat procedura.

Somn usor in continuare.

Alte discuții în legătură

Retragere plangere kingbear kingbear Cineva mi-a facut la politie o plangere ptr. o asa zisa inselaciune,,,ceva minor de cateva sute lei . Am fost la politie , am dat declaratie , mi-au luat ... (vezi toată discuția)
Retragerea plangerii la politie doriana_miha doriana_miha buna ziua,daca mi-a facut o persoana plangere la politie precum ca i-am trimis un colet si nu obtinea ceea ce trebuia,iar eu i-am restitui bani si am ajuns la ... (vezi toată discuția)
Suspendare+o noua infractiune picika picika buna ziua in februarie 2011 am fost condamnat la 10 luni inchisoare cu suspendare(2 ani 10 luni perioada de incercare) pentru inselaciune...in martie am comis ... (vezi toată discuția)