avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... suspendare+o noua infractiune
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

suspendare+o noua infractiune

buna ziua
in februarie 2011 am fost condamnat la 10 luni inchisoare cu suspendare(2 ani 10 luni perioada de incercare) pentru inselaciune...in martie am comis o alta infractiune,tot inselaciune,au inceput urmarirea penala, dar m am impacat cu persoanele pagubite,am reparat prejudiciul si am fost scos sub urmarirea penala....cum s a intamplat asa ceva,ma bucur dar sunt curios si..........mai am 2 dosare..intrebarea:daca repar prejudiciul oare primesc si de acolo scoatere?
Sa va impacati cu persoana vatamata pt infractiunea de inselaciune??? Asa ceva nu este posibil. Inteleg ca sunteti surprins la fel cum sunt si eu, norocul a fost de partea dvs pt ca probabil cei care au efectuat urmarirea si procurorul care v-a scos de sub urmarire sunt cam incompetenti. Probabil v-au scos de sub urmarire pe art 10 lit b^1" fapta nu prezinta pericolul social al unei infractiuni", dar din nou, aveati deja o condamnare tot pt o infractiune de inselaciune si nu ar fi trebuit sa se aplice aceasta litera.
Daca si in celelalte doua dosare reparati prejudiciul si astfel veti fi scos de sub urmarire inseamna ca ati dat peste aceleasi autoritati incompetente ori faptele dvs de inselaciune sunt minore si au un prejudiciu minim.
In ce fel ati savarsit aceste infractiuni si care sunt prejudiciile?

In mod normal, cu atatea dosare de inselaciune, trebuia sa se continue urmarirea penala, sa se ajunga in instanta si sa vi se revoce si suspendarea conditionata a executarii pedepsei. Aveti grija totusi, pt ca in celelalte doua dosare se poate intampla acest lucru.
in celelalte 2 dosare am oferit locuri de munca in germania..in primul dosar sunt prejudiciati 3 persoane cu cate 50 euro,iar in al doilea dosar 4 persoane cu cate 200 de lei.un dosar in alba celalalt in harghita
la dosarul la care am primit scoaterea am avut un prejudiciu de 6000 lei,dar partile vatamate au retras plangerea pt ca am platit prejudiciul
Inteleg ce spuneti, numai ca legea nu permite retragerea plangerii penale pt infractiunea de inselaciune sau mai bine zis retragerea nu are niciun efect. Cel mai probabil in cel de-al doilea dosar pt care ati obtinut SUP procurorul a considerat ca nu exista pericol social.
Va sfatuiesc sa acoperiti prejudiciile si in celelalte dosare si sa cooperati cu organele de urmarire penala pt a obtine o pedeapsa cat mai mica in situatia in care procurorul va considera ca aceste dosare trebuie sa ajunga in instanta.
eu stiu ca poti primi 2 pedepse cu suspendare......chiar daca ai una cu suspendare ,mai poti primi alta.........(dar depinde d bunavointa judecatorilor).............dar eu stiu ca se poate primi suspendare.ce acuzatii de inselaciune ai avut?sub ce articole ai fost acuzat?
art 215 alin 1

Alte discuții în legătură

Procuror picika picika buna procurorul are dreptul sa deie SUP pt o infractiune art 215 alin 1,cu prejudiciu reparat mentin faptul ca deja am primit o SUP la o inselaciune art 215 ... (vezi toată discuția)
Sup si noul cod penal mezgageza mezgageza in noul cod penal exista institutia SUP (scoatere sub urmarire penala) ? ex.in timpul vechiului cod de multe ori am primit SUP cu motivatia ca fapta nu ... (vezi toată discuția)
Este pericol social-nu este pericol social-ca la loterie puncuskaa puncuskaa Conform art. 17 C.pen., infracţiunea este fapta care prezintă pericol social, e săvârşită cu vinovăţie şi este prevăzută de legea penală. am ... (vezi toată discuția)