avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Este pericol social-nu este pericol social-ca la ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Este pericol social-nu este pericol social-ca la loterie

Conform art. 17 C.pen., infracţiunea este fapta care prezintă pericol social, e săvârşită cu vinovăţie şi este prevăzută de legea penală.
am primit peste 15 SUP-uri pt inselaciune motivata ca fapta nu reprezinta pericol social....(sume mici,DAR nerestituite)....cu un dosar am ajuns la instanta (suma mica,restituita in faza de judecata)....am fost judecat,deci instanta a hotarat ca fapta exista si reprezinta pericol social,deci este infractiune....in apel pot sa invoc faptul ca de la diferite parchete am primit foarte multe SUP-uri (depun 15 solutii de SUP) cu motivarea ca nu reprezinta pericol social si sa cer achitarea sau casarea hotararii?
Cel mai recent răspuns: puncuskaa , utilizator 19:03, 23 August 2014
Se mai ține cont și de frecvența cu care comiteți astfel de fapte, întrucât, chiar dacă ele, în mod individual nu conțin un pericol social major, perseverența pa calea infracționalității , la un moment dat, nu vă mai poate fi de folos. Știți și dvs. mai bine ce înseamnă aceste lucrui și ar trebui să luați aminte.Invocați ce doriți în apel, însă nu există garanții ale exonerării dvs. de răspundre penală.
Vreti sa invocati in apel chiar motivul pentru care instanta a considerat ca reprezentati pericol social. 15 fapte anterioare au crescut gradul de pericol.
Ar trebui sa subliniati alte circumstante:
-valoarea mica, repararea prejudiciului, recunoasterea faptei, regretul, faptul ca aveti un loc de muca(daca aveti)....si multe altele.
Discutati cu avocatul pentru a le identifica pe toate si pt a le putea prezenta instantei.
familie,loc de munca,prejudiciu reparat,recunoastere,colaborare cu politia,prezenta in fata instantei,regretul.....eu zic ca sunt PROSTII.....intr un dosar fara prejudiciu,nici nu am fost prezent,nu am depus nici un act din cele enumerate am primit 1 an 6 luni..intr un alt dosar am depus toate actele enumerate cu avocat ales ghiciti cat am primit..tot 1 an 6 luni....DECI nu stiu ce sa mai zic.......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare+o noua infractiune picika picika buna ziua in februarie 2011 am fost condamnat la 10 luni inchisoare cu suspendare(2 ani 10 luni perioada de incercare) pentru inselaciune...in martie am comis ... (vezi toată discuția)
Plingere impotriva inlocuirii raspunderii penale ion minca ion minca Am un litigiu cu o persoana careia, in urma sesizarii penale, i s-a deschis dosar penal. Dosarul a fost solutionat cu SUP si inlocuita raspunderea penala cu ... (vezi toată discuția)
Recunoasterea faptei din materialul probator frank_kvitta frank_kvitta Infractiune-coruptie sexuala Procuror-dispune SUP,si amenda administrativa-lipsa gradului de pericol social Inculpatul plateste amenda.Nu si-a recunoscut ... (vezi toată discuția)