avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Daca instanta de apel comunica ambelor parti decizia si pe ea scrie "definitiva" dar nu scrie daca se poate face recurs, asta inseamna ca decizia este definitiva si irevocabila? Mentionez ca la fond instanta a dispus desfacerea casatoriei din vina reclamantului-parat, iar in apel instanta a desfacut casatoria din vina ambilor parti.
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 08:35, 14 August 2007
Daca este data in apel atunci este cu recurs.
La sfarsitul fiecarei hotarari, instanta precizeaza calea prin care poate fi atacata hotararea respectiva, precum si termenul in care ea poate fi atacata. In situatie prezentata de mine, daca la sfarsitul hotararii scerie numai "definitiva", dar nu se specifica "cu recurs in 15 zile de la comunicare" ce sa inteleg de aici - ca pentru fiecare dintre parti termenul pt a depune recursul poate fi pana la adanci batraneti?
La sfarsitul fiecarei hotarari, instanta precizeaza calea prin care poate fi atacata hotararea respectiva, precum si termenul in care ea poate fi atacata. In situatie prezentata de mine, daca la sfarsitul hotararii scerie numai "definitiva", dar nu se specifica "cu recurs in 15 zile de la comunicare" ce sa inteleg de aici - ca pentru fiecare dintre parti termenul pt a depune recursul poate fi pana la adanci batraneti?
termenul de apel sau de recurs este de 30 zile şi curge de la comunicarea hotărârii., in cazul divortului.
Sa inteleg de aici ca a fost o eroare din partea instantei ca nu s-a specificat la sfarsitul deciziei calea de atac si termenul?

Alte discuții în legătură

Cum pot obtine ca hotararea data de instanta de apel, respectiv tribunalul, sa devina definitiva si irevocabila?  Loredana Puscasu Loredana Puscasu Am primit hotararea instantei de apel si este specificat faptul ca este definitiva si ca o pot ataca cu recurs in termen de 30 de zile. Nu intentionez sa atac ... (vezi toată discuția)
Greseala in redactare hotarare instanta doru anghel doru anghel am avut proces de divort. azi a venit hotararea am vazut hotararea pe scurt mai devreme pe site-ul judecatoriei. si le-am scris ca e o greseala Anume ca ... (vezi toată discuția)
Legalizare sentinta pentru predare permis vanExel vanExel Pe scurt: am contestat retinerea permisului pt neacordare prioritate pietoni, apoi mi-am retras contestatia, la primul termen s-a decis ca sentinta de ... (vezi toată discuția)