avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Decizie de incetare a contractului individual de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Decizie de incetare a contractului individual de munca

Buna ziua.
Am si eu o intrebare. Pe data de 29.06.2010 mi-am depus demisia fara preaviz, la firma unde lucram cu acordul partilor, dar nici pana astazi adica 17.07.2010 nu am primit de la fostul patron dezizia de incetare a contractului si nici nu a depus-o la ITM, desi am insistat de nenumarate ori sa se grabeasca deoarece eu am inceput deja sa lucrez in alta parte.
Ce pot face in acest caz? Va multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Iulie 2010
georgiana84, utilizator
Daca angajatorul nu v-a dat acordul, atunci poate fi o problema si anume sa vrea sa va faca rau si sa va desfaca CIM cu art.61 a (disciplinar) pentru absente nemotivate, depinde in ce conditii v-ati despartit.
Angajatorul si-a dat acordul , deoarece initial am vrut sa depun o demisie fara preaviz(fara acordul partilor),deoarece nu mi-a fost respectat contractul de munca,nefiindumi platite orele suplimentare. Angajatorul auzind acest lucru ,a zis ca este de acord sa plec fara preaviz,modificand demisia,facand-o cu acordul partilor.
Este bine sa aveti un exemplar dupa acea demisie, transformata in acordul partilor.Normal in termen de 5 zile de la aceasta incetare a CIM, angajatorul trebuia sa se duca la ITM.Mergeti la ITM cu acesta copie si aratati ca angajatorul nu se grabeste sa rezolve incetarea CIM-ului dvs.
Si mai vroiam sa stiu luna asta pierduta,care mi-a ramas in aer practic,deoarece nici la locul acual de munca nu am inca contract facut, e posibil sa fie obligat tot fostul angajator sa mi-o plateasca ?
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Demisie marmorek60 marmorek60 Va rog sa ma ajutati cu o nelamurire. In cazul demisiei fara acordul partilor, ce se intampla daca nu se respecta preavizul de catre angajat? (vezi toată discuția)
Preaviz alina_zna alina_zna V arog sa ma ajutati intr-o problema, a-si dori sa plec de la firma la acre lucrez, angajatorul persoana publica in lumea mondena, care are un comportament ... (vezi toată discuția)
Demisie sau plecare de la servici ioana_baicea ioana_baicea buna seara .am si eu o nelamurire si as vrea sa-mi spuneti sfatul dumneavoastra.am fost angajata pe perioada determinata la un magazin dintr-un hypermarket pe ... (vezi toată discuția)