avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi

Acum, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie sau plecare de la servici
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie sau plecare de la servici

buna seara .am si eu o nelamurire si as vrea sa-mi spuneti sfatul dumneavoastra.am fost angajata pe perioada determinata la un magazin dintr-un hypermarket pe perioada determinata de 3 luni(02mai2011--20aug2011)--contract incheiat si inregistrat in registrul general de evidenta a salariatilor pe data de 29.aprilie 2011,dar fara a avea vre-o stampila de la itm ,doar stampila firmei angajatoare. la capitolul alte clauze scrie ca perioada in cazul demisiei este de 20 de zile lucratoare conform legii 53/2003(dar aceasta lege spune ca perioada este de 15 zile calendaristice).eu am gasit un post pe calificarea mea -inginer chimist-(mai greu de gasit un asemenea post) si am primit chiar astazi acceptul lor.problema este ca ei vor sa fiu la servici incepand cu data de 01 iunie 2011.acum cum as putea proceda ina acest caz.daca-mi dau demisia cate zile trebuie sa stau in preaviz :20lucratoare sau 15 calendaristice?se poate incheia contractul prin acordul partilor?daca firma la care inca lucrez nu doreste incheierea contractului prin acordul partilor eu ce pot sa fac?pot sa nu mai vin la servici si ei sa ma dea afara prin faptul ca nu m-am prezentat la servici?ce pot risca in aceasta situatie?sper ca am fost explicita si astept raspunsul dumneavoastra.va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ioana_baicea , utilizator 21:49, 26 Mai 2011
(02mai2011--20aug2011)

Nu sunteti in perioada de proba?

problema este ca ei vor sa fiu la servici incepand cu data de 01 iunie 2011

Nu inteleg, care este statutul actual, ati inceput activitatea in 2 mai sau urmeaza sa incepeti la 01 iunie?
Vedeti in CIM care este durata perioadei de proba. Daca va incadrati in ea puteti solicita incetarea printro simpla notificare adresata angajatorului.
Referitor la durata preavizului, dupa data de 01 mai 2011 durata acestuia se stabileste pana la 20 de zile lucratoare (mai putin da, mai mult nu).
Puteti incheia contractul cu acordul partilor daca angajatorul este de acord.
Daca nu mai veniti la serviciu contractul va fi desfacut pentru abateri disciplinare-absente nemotivate.
Contractele nu se mai inregistreaza la ITM, se transmite electronic angajarea.
Ultima modificare: Joi, 26 Mai 2011
ContSters42179, utilizator
pneagu a scris:

(02mai2011--20aug2011)

Nu sunteti in perioada de proba?

problema este ca ei vor sa fiu la servici incepand cu data de 01 iunie 2011

Nu inteleg, care este statutul actual, ati inceput activitatea in 2 mai sau urmeaza sa incepeti la 01 iunie?
Vedeti in CIM care este durata perioadei de proba. Daca va incadrati in ea puteti solicita incetarea printro simpla notificare adresata angajatorului.
Referitor la durata preavizului, dupa data de 01 mai 2011 durata acestuia se stabileste pana la 20 de zile lucratoare (mai putin da, mai mult nu).
Puteti incheia contractul cu acordul partilor daca angajatorul este de acord.
Daca nu mai veniti la serviciu contractul va fi desfacut pentru abateri disciplinare-absente nemotivate.
Contractele nu se mai inregistreaza la ITM, se transmite electronic angajarea.

nu sunt in perioada de proba. conform contractului perioada de proba este,sau mai bine zis a fost de 5 zile.perioada mea contractuala este de la 2 mai pana pe 20 august. unde am scris ca ei vor sa fiu pe 01 iunie2011 la servici ma refeream la postul de inginer chimist.multumesc
Daca nu sunt de acord cu incetarea contractului cu acordul partilor va trebui sa demisionati caz in care veti lucra in perioada de preaviz.
Daca nu va mai prezentati de la 01 iunie, vor declansa cercetarea disciplinara si incetarea contractului pentru absente nemotivate. Nu ar fi o problema deosebita, daca viitorii angajator va intreaba, dv. va trebui sa le explicati motivul pentru care v-a incetat contractul pentru absente nemotivate.
va multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada de proba ContSters218796 ContSters218796 buna ziua! recent m-am angajat la un magazin pe functia de agent vanzari. la data semnarii contractului am observat ca in acesta nu este prevazuta si o ... (vezi toată discuția)
Neprezentarea salariatului la servici in perioada de preaviz a demisiei nikole tablet nikole tablet Buna ziua! As dori sa stiu ce se poate face daca angajatul nu se prezinta la servici in perioada preavizului. Mentionez ca salariatul a solicitat demisia, ... (vezi toată discuția)
Nu se ia in considerare demisia, ce-i de facut? dscalin dscalin Sunt asistenta medicala si din cauza proastei gestionari a managementului spitalului, am introdus demisia. Fiind in concediu legal programat pe acest an din ... (vezi toată discuția)