avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1064 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Neprezentarea salariatului la servici in perioada de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Neprezentarea salariatului la servici in perioada de preaviz a demisiei

Buna ziua!
As dori sa stiu ce se poate face daca angajatul nu se prezinta la servici in perioada preavizului.
Mentionez ca salariatul a solicitat demisia, dupa care doreste sa nu mai vina la servici. Cf ctr. individual de munca este obligat la efectuarea a 20 zile lucratoare de preaviz. Ce facem daca nu se mai prezinta?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:36, 6 Iunie 2012
Art. 81
(5) Pe durata preavizului contractul individual de munca continua sa isi produca toate efectele.

Veti face ce scrie in CCM sau RI referitor la abateri disciplinare - absentenemotivate.

sau, daca angajatorul renunta la perioada de preaviz, incheie contractul cu data convenita:
Art. 81
(7) Contractul individual de munca inceteaza la data expirarii termenului de preaviz sau la data renuntarii totale ori partiale de catre angajator la termenul respectiv.

Multumesc!
Tocmai ce i-am dat sanctionare cu avertisment pentru o absenta nemotivata. Asta inseamna ca procedez exact ca in avertisment.
Eu inteleg ca procedez la executarea celor spuse in avertisment, apoi la desfacerea disciplinara a contractului de munca, fara sa mai astept terminarea celor 20 de zile.
De ce nu renuntati la preaviz ? ... aceasta renuntare constituie un avantaj pentru angajator ..

Nu este obligatorie desfacerea disciplinara a c.i.m. ..se poate astepta expirarea preavizului, iar in adeverinta de vechime eliberata veti mentiona perioada de absente nemotivate si c.i.m. va inceta prind demisie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie 81-4 alinamariabrasoveanu alinamariabrasoveanu ma confrunt cu urmatoarea situatie., am un salariat care si-a dat demisia si care trebuie sa-si respecte termenul de preaviz, chiar daca este 20 de zile ... (vezi toată discuția)
Desfacere disciplinara cim? gillu gillu Buna ziua. Salariatul inregistreaza o cerere de demisie , si invoca art. 87 alin . 7 Codul Muncii, cu previz partial de 2 zile, insa termen pe care nu l-a mai ... (vezi toată discuția)
Preaviz eu1983 eu1983 Buna ziua , Va rog sa-mi spuneti daca exista vreo baza legala de fi obligat sa exerciti preavizul de demisie de 20 de zile , conform contract . Cu alte ... (vezi toată discuția)