Buna ziua!
As dori sa stiu ce se poate face daca angajatul nu se prezinta la servici in perioada preavizului.
Mentionez ca salariatul a solicitat demisia, dupa care doreste sa nu mai vina la servici. Cf ctr. individual de munca este obligat la efectuarea a 20 zile lucratoare de preaviz. Ce facem daca nu se mai prezinta?
Art. 81
(5) Pe durata preavizului contractul individual de munca continua sa isi produca toate efectele.
Veti face ce scrie in CCM sau RI referitor la abateri disciplinare - absentenemotivate.
sau, daca angajatorul renunta la perioada de preaviz, incheie contractul cu data convenita:
Art. 81
(7) Contractul individual de munca inceteaza la data expirarii termenului de preaviz sau la data renuntarii totale ori partiale de catre angajator la termenul respectiv.
Eu inteleg ca procedez la executarea celor spuse in avertisment, apoi la desfacerea disciplinara a contractului de munca, fara sa mai astept terminarea celor 20 de zile.
De ce nu renuntati la preaviz ? ... aceasta renuntare constituie un avantaj pentru angajator ..
Nu este obligatorie desfacerea disciplinara a c.i.m. ..se poate astepta expirarea preavizului, iar in adeverinta de vechime eliberata veti mentiona perioada de absente nemotivate si c.i.m. va inceta prind demisie.
Preaviz
eu1983
Buna ziua ,
Va rog sa-mi spuneti daca exista vreo baza legala de fi obligat sa exerciti preavizul de demisie de 20 de zile , conform contract .
Cu alte ... (vezi toată discuția)