avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nu se ia in considerare demisia, ce-i de facut?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nu se ia in considerare demisia, ce-i de facut?

Sunt asistenta medicala si din cauza proastei gestionari a managementului spitalului, am introdus demisia. Fiind in concediu legal programat pe acest an din data de 1 iunie(14 zile), am depus cererea de demisie in data de 14 iunie ac.,cu acordarea demisiei efective din data de 30 iunie. Intre timp situatia a luat alta intorsatura, din cauza lipsei de personal am fost chemata din concediu la lucru efectuand citeva ture, nerenuntand la demisie.

1. Conducerea nu ia in discutie demisia considerand ca trebuie sa-mi faca rechemare din concediu si apoi dupa efectuarea celor 20 de zile de preaviz sa-mi reprogramez concediu si apoi sa se incheie contractul de munca. Consider ca se incearca o retinere fortata a persoanei mele la locul de munca.

Va rog frumos sa-mi spuneti daca, din data rechemarii oficiale la lucru( de asta data), se pot socoti zilele de preaviz ,sau mai bine zis se pot scade din zilele de preaviz, zilele lucrate in perioada de rechemere la servici?

2. A doua situatie si de rezerva pe care o am in vedere ,ca sunt hartuita in acest sens ,este ca as putea sa nu ma mai duc la servici ,astfel imi vor desface contractul prin absente nemotivate. Ce implica juridic alternativa a -2 a.?

Ce alternativa am de a scapa de acest servici pe care nu-l mai vreau?. Mentionez ca am o vechime in sanatate de 17 ani! Va multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 19 Iunie 2011
dscalin, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:01, 19 Iunie 2011
1. Daca v-ati data demisia incepand cu data de 30 iunie 2011, atunci de la aceasta data incepe sa curga termenul de preaviz ..
Pe durata preavizului se poate lua C.O.

2. Intr-adevar, abesentele nemotivate pot duce la concedierea disciplinara a dvs.
Nu,demisia mi-am dat-o in timpul concediului de odihna adica in 14 iunie 2011,rechemarea la servici vor sa o faca luni data de 20 iunie cu o data in urma deoarece am venit la lucru chemata pe buna credinta si ca nu aveau personal .
Ce este gresit in situatia asta ,e clar ca conducerea abuzeaza si tin mortis sa ma tina acolo impotriva vointei mele
Sa semnez rechemarea din concediu care vor sa o faca sau nu .
Deci ce e de facut ?
Va Multumesc.
Daca demisia v-ati dat-o in 14 iunie 2011, atunci c.i.m. va inceta la data expirarii termenului de preaviz.
Demisia operează încetarea contractului de muncă, în mod unilateral, fără a fi necesară aprobarea acesteia de către angajator.

Prin urmare, la terminarea termenului de preaviz c.i.m. va inceta , urmand ca zilele de CO neefectuate sa fie compensate in bani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plecarea de la locul de munca loa94 loa94 Buna ziua, As dori sa stiu ce se poate intampla daca plec de la locul de munca ( nu ma prezint la servici ). Doresc sa fac chestia asta deoarece nu voi fi ... (vezi toată discuția)
Demisie in timpul c.o zimbrul60 zimbrul60 Sunt in concediu si as vrea sa stiu daca in timpul derularii C.O,pot sa-mi depun demisia,ori cu acordul partilor sau cu preaviz. In cazul in care este cu ... (vezi toată discuția)
Incetare cim fara preaviz mb_mihaela mb_mihaela Buna dimineata ! Va rog sa ma ajutati spunandu-mi daca pot incheia CIM fara preaviz in urmatoarea situatie : ma aflu la al doilea CIM pe perioada ... (vezi toată discuția)