avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetare CIM fara preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetare CIM fara preaviz

Buna dimineata !
Va rog sa ma ajutati spunandu-mi daca pot incheia CIM fara preaviz in urmatoarea situatie :
ma aflu la al doilea CIM pe perioada determinata( de 3 luni) si contractul expira in data de 09.10.2013.,ocup o functie de conducere,in CIM am preaviz demisie 30 zile calendaristice,din 03.09.2013-16.09.2013 sunt in CO.
Pot inainta o cerere de incheiere activitate din 10.09.2013 in timpul concediului adica astazi 09.09.2013 respectand astfel si preavizul sau trebuie sa procedez altfel ? Subliniez faptul ca nu imi mai doresc prelungirea acestui contract de munca. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:24, 9 Septembrie 2013
daca societatea este de decord da. altfel, concediu de odihna, sau medical suspenda perioada preavizului
@ mb_mihaela

Incetarea c.i.m. fara preaviz se poate face in anumite situatii: cu acordul partilor, demisie fara preaviz, incetare de drept, concediere disciplinara etc.

Puteti solicita incetare c.i.m. in perioada de CO.

Daca va dati demisia, atunci aceasta poate fi cu sau fara preaviz.

CO nu supenda perioada de preaviz, astfel incat durata preavizului si CO se pot suprapune.

Cum doriti sa incetati c.i.m.?
Multumesc de raspuns,doresc o incetare amiabila dar...
Am fost sunata sa reancep serviciul astazi prin rechemare din CO .
Desi se stia de 14 zile de plecarea unui angajat in timp ce eu as fi in CO nu s-a luat nicio masura(angajarea altcuiva).Am refuzat sa reancep lucrul si mi s-a spus ca mi se va desface CIM.Nu este legal deoarece nu este o situatie,, neprevazuta'' , urgenta a devenit prin tratarea cu indiferenta a celor ce trebuiau sa faca ceva in sensul angajarii de personal, deci...
Ce mai pot face acum ?Cred ca va fi demisie dar o pot trimite de astazi ca sa fie cu preaviz 30 zile calendaristice ?
Va multumesc mult.
Ultima modificare: Luni, 9 Septembrie 2013
mb_mihaela, utilizator
Potrivit art.151 alin.2 C.mun., angajatorul poate rechema salariatul din concediul de odihnă în caz de forţă majoră sau pentru interese urgente care impun prezenţa salariatului la locul de muncă. În acest caz angajatorul are obligaţia de a suporta toate cheltuielile salariatului şi ale familiei sale, necesare în vederea revenirii la locul de muncă, precum şi eventualele prejudicii suferite de acesta ca urmare a întreruperii concediului de odihnă.

Cererea de incetare a c.i.m. o puteti trimite astazi. Nu exista niciun impediment in asa ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cercetare disciplinara suciu_diana suciu_diana in cazul in care un angajat isi ia concediu de odihna inainte de implinirea termenului de 30 de zile pentru finalizarea cercetarii si emiterea deciziei, cum se ... (vezi toată discuția)
Preaviz si c.o. Viovas Viovas Buna ziua. Am o cerere de concediu de 10 zile de concediu aprobata, pentru perioada 06.10 - 24.10. dar azi, daca imi depun demisia cu preaviz si angajatorul ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna in preaviz popanaid popanaid Buna ziua, am 2 intrebari referitoare la concediul de odihna: 1. se poate efectua concediu de odihna in timpul preavizului, la cererea angajatului, fara a se ... (vezi toată discuția)