Va rog sa-mi spuneti daca stie cineva care sunt reglementarile Uniunii Europene cu privire la accesul si pascutul cailor in zonele rezidentiale, langa casele cetatenilor din mediul rural, chiar daca terenul acesta este unul public si apartine composesoratului comunei. Totodata, va rog sa-mi spuneti cine poate verifica aceste animale si ceea ce fac ele atunci cand sunt lasate libere, intrucat cei de la Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara sustin ca nu ai ce face intrucat nu este legislatie nationala care sa reglementeze acest aspect.
Astfel, caii unor diferiti cetateni, in ce masura pot paste liber pe terenul comunal(public) dintre casele cetatenilor, sau daca nu, ce acte normative impiedica pascutul si balegatul cailor chiar langa poarta cetatenilor. Mai mult, acesti cai lasati intentionat liber, pe langa faptul ca nu o data au rupt gardurile si au intrat in curtile oamenilor, pun in pericol si copii care se joaca langa case, unde sunt foarte multi pomi fructiferi si spatii verzi (asa cum este la tara).
Va solicit aceste informatii intrucat parintii mei din judetul Bihor nu cunosc nici o legislatie in domeniu, nu exista nici o hotarare de consiliu local sau de composesorat, in acest sens care sa reglementeze accesul cailor in zonele rezidentiale sau la o anumita distanta de acestea si de ani buni problemele treneaza, creindu-le bietilor batrani mari probleme. Sigurii care intervin fiind politistii, dar si acestia au competenta numai in momentul in care caii rup gardurile si iti intra in curte.
Va multumesc
Normele europene in acest domeniu, sincer va spun ca nu le cunosc dar e bine sa depuneti o sesizare la biroul unic de pe langa primaria localitatii respective si sa solicvitati prin aceasta sprijinul administratioei locale. Totodata sa ii instiintati ca va vedeti pusa in situatia de a va adresa in instanta impotriva administratiei locale pt neglijenta in administrarea spatiului public lipsa de siguranta a cetatenilor si a spatiului lor privat.
Va multumesc, este un pas inainte pe care il putem face doar in instanta in acest caz, intrucat autoritatile locale au fost sesizate dar spun ca nu exista nici o lege care sa reglementeze accesul acestor animale in zona rezidentiala, fapt ce a fost confirmat si de Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara . Asadar in cazul actiunii in instanta ce acte normative sau articole din codul civil trebuie invocat intrucat nu sunt jurist si nu imi dau seama unde se incadreaza neglijenta in administrarea spatiului public, lipsa de siguranta a cetatenilor si a spatiului lor privat.
Va multumesc.
Posibil sa existe o Hotarare a Consiliului Local privind aprobarea regulamentului privind creşterea animalelor pe teritoriul administrativ al localitatii respective ... verificati la primarie.
Din pacate nu exista nici lege nationala , nici hotarare de consiliu local sau de asociatie a composesoratului asa ca singura optiune pentru a-i trezi este o eventuala legislatie europeana.
Daca mai aflati ceva cu privire la orice norme europene aplicabile Romaniei nu ezitati sa-mi comunicati .
Va multumesc