avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... schimbare nume de familie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

schimbare nume de familie

Buna ziua.

Ma numesc Stef si am o dilema pe care incerc sa o rezolv. M-am casatorit in Romania in 2000 insa am divortat in 2007. Amandoi locuiam in Marea Britanie din 2003. In certificatul de divort se mentioneaza sa trec la numele avut anterior casatoriei. Nu am schimbat numele insa intrucat toate actele mele din Regatul Unit sunt pe numele obtinut prin casatorie. Acum sunt insarcinata, tatal copilului este englez, iar eu nu stiu ce trebuie sa fac in privinta numelui pentru efectuarea certificatului de nastere. Copilul va purta numele de familie al tatalui, insa nu stiu cum sa procedez in privinta numelui meu. Trebuie sa merg acasa sa il schimb, respectiv toate actele din UK?

Cel mai recent răspuns: C.A. Tamara Lenz , Avocat 12:03, 18 Iulie 2010
~ Conținut șters la cerere ~
....buna ziua,
dumneavoastra folositi un nume dupa divort fara consimtamantul fostului sot ,hotararea de divort ramanand definitiva si irevicabila..trebuie sa va schimbati actele pe numele purtat inainte de casatorie .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am o intrebare mai neobisnuita in legatura cu numele ... Kiki856 Kiki856 Buna ziua, Am o intrebare mai neobisnuita in legatura cu numele de familie. Situatia este urmatoarea: Atat eu cat si partenerul meu locuim in UK. Suntem ... (vezi toată discuția)
Mama romanca cu copil de englez/drepturi si beneficii in uk tinanina81 tinanina81 O zi buna tuturor! caut un sfat sau o indrumare in problema mea: sunt cetatean roman, stau in uk de 18 luni si am un baietel de 4 luni cu un cetatean englez, ... (vezi toată discuția)
Nume de familie diferit korina_sava korina_sava Am o mica dilema... In urma divortului am pastrat numele de familie al fostului sot deoarece avem 2 copii impreuna si asa mi s-a parut la momentul respectiv ca ... (vezi toată discuția)