avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis suspendat pentru o trecere fictiva pe culoarea ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis suspendat pentru o trecere fictiva pe culoarea rosu a semaforului

Buna seara,

In dimineata aceasta, in jurul orei 5:00 a.m, veneam dinspre Piata Arcul de Triumf spre Piata Victoriei, pe blvd. Kiseleff. La una din inersectii, blvd. Kisseleff era inchis, fara nici un fel de avertisment inainte de "barajul" din plastic. ( am inteles ca se tin diverse activitati in weekend in zona respectiva ).
Am trecut o data cu mai multe masini, am oprit in intersectie, pentru o secunda sa vad in ce parte pot sa o iau.: stanga sau dreapta, la fel ca si ceilalti participanti la trafic. Mentionez ca am intrat in intersectie la culoarea VERDE a semaforului. Am virat stanga si m-a oprit politia. Nu mi-au spus pe ce motiv decat dupa ce le-am aratat toate actele. Mi-au spus ca am trecut pe rosu. Mi-au spus sa semnez procesul verbal, le-am spus ca am de obiectat ( imi aduceam aminte ca era un camp de obiectii in acel proces verbal ), au spus ca nu este posibil. Au oprit apoi o alta masina taxi sa semneze procesul verbal, ca martor ( nu am inteles insa martor la ce, politistul nu a vrut sa-mi spuna prea multe).
Situatia era clara din tonul cu care au vorbit etc., insa nu le-am oferit nici un ban.

Nu am avut nici un martor, eram singur in masina.
Un prieten avocat, mi-a spus ca trebuie sa merg la judecatoria sectorului respectiv ( sectorul 1) sa depun o cerere in care sa contest Procesul Verbal, urmand apoi sa mi se dea un certificat de grefa cu care sa merg sa ridic permisul pe durata evaluarii cererii. Nu stia insa mai multe detalii.

Va rog sa-mi spuneti :
-La ce judecatorie trebuie sa merg
-Ce documente sunt necesare.
- daca am nevoie de un avocat.
- daca exista posibilitatea sa mi se dea dreptate. ( in conditiile in care nu vreau sa mint cu nimic:) nu vreau sa fiu genul domnului politist ).
-daca considerati ca nu are sens sa depun contestatia, ce pot sa fac pentru a reclama agentul respectiv. ( ma gandesc ca daca primeste mai multe reclamatii va fi sanctionat si dumnealui ).
- nu am primit procesul verbal. Pot contesta fara el ? Am doar dovada pentru 15 zile.
- orice considerati ca este necesar sa stiu.

Mentionez ca am doar 21 de ani, si in general ma varsta asta nu prea te baga nimeni in seama :) .

Va multumesc mult,
Dan
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Iulie 2010
dandinu, utilizator
D-le Dan Dinu, daca nu ati semnat PV il veti primi acasa. Sa fiti atent, daca veti primi o scrisoare obisnuita continand PV, o luati de la cutia de posta si o pastrati ca amintire. Politia, prin lege trebuie sa va trimita PV cu scrisoare recomandata cu aviz de primire sau sa afiseze PV la domiciliul dvs. semnand de aceasta un martor, adica un vecin. Daca in timp de o luna de la intocmirea PV nu primiti o recomandata cu aviz de primire ati scapat, PV nu mai e valabil. Daca totusi il primiti, de la data primirii in termen de 15 zile il puteti contesta la judecatoria de care apartine circa de politie. Odata cu o copie a PV veti depune si contestatia dvs., dupa care vi se va da un termen de judecata. In conditiile in care urmeaza si vacanta judecatoreasca ca si nr. mare de dosare, probabil veti fi citat peste vreo 5-6 luni. Intre timp veti putea circula. Pentru aceasta cereti la judecatorie sa vi se dea un certificat de grefa. Cu acesta mergeti la circa de politie care va va elibera permisul. Daca veti castiga procesul ramaneti cu permisul, daca nu, in 15 zile de la ramanerea definitiva si irevocabila a hotararii judecatoresti( fond sau recurs) veti preda permisul la politie. La proces nu aveti nevoie neaparat de avocat, chiar puteti cere judecatorului judecarea in lipsa dvs.(printr-o cerere adresata presed. judecatoriei). Daca mai aveti nelamuriri sau nevoie de ajutor astept la technomec80@yahoo.com.
Nu vreau sa fac pe desteptul si nici nu sint specialist in domeniu dar am patit si eu acelasi lucru anul trecut si mare lucru nu am putut sa fac pt. ca nu am semnat P.V..Am primit recomandata dupa circa 3sapt. cind mai aveam 10-12zile si oricum luam permisul(aveam dovada de 5zile).Daca primeam recomandata dupa29zile cam care mai e rostul contestatiei daca eu nu am putut sa circul in perioada aceasta?Ca sa ce?
Va multumesc pentru raspunsuri. In concluzie trebuie sa astept sa ajunga scrisoarea recomandata si sa sper ca va veni in cateva zile. As dori totusi sa merg la proces, dar nu stiu care sunt costurile.
Nu am stiut la moment ca procesul verbal este cel care se contesta. Politistul oricum a spus ca nu este posibil sa am obiectii; consider ca am luat o decizie buna ca nu am semnat. (mai putin partea ca nu am ce contesta :) ).
Gasesc la judecatorie modele de contestatii de acest tip ?

Multumesc mult pentru raspunsuri si ajutor.
Domnule dandinu,

am citit ce ati scris dvs si cu uimire am constatat ca suntem EXACT in aceeasi situatie! singura diferenta este ca eu am trecut pe acolo la ora 4.40 si dvs la ora 5.00, probabil ati fost urmatorul!
aaa.. si eu eram cu sotia in masina! si eu am de gand sa contest procesul verbal, desi am refuzat sa il semnez, si la fel a fost oprit un martor asistent. credeti ca putem sa ne unim eforturile in acest sens?

Va multumesc anticipat!
toreflo a scris:

Domnule dandinu,

am citit ce ati scris dvs si cu uimire am constatat ca suntem EXACT in aceeasi situatie! singura diferenta este ca eu am trecut pe acolo la ora 4.40 si dvs la ora 5.00, probabil ati fost urmatorul!
aaa.. si eu eram cu sotia in masina! si eu am de gand sa contest procesul verbal, desi am refuzat sa il semnez, si la fel a fost oprit un martor asistent. credeti ca putem sa ne unim eforturile in acest sens?

Va multumesc anticipat!



Sigur, insa nu stiu exact unde putem mentiona asta. Aveti vreo idee?
Va rog dati-mi un pm cu numele agentului. Ma gandesc ca daca e acelasi e si mai bine.
Ultima modificare: Duminică, 18 Iulie 2010
dandinu, utilizator

Alte discuții în legătură

Plangere contraventionala claudiaaydogan claudiaaydogan Problema consta in urmatoarele : mi-a fost retinut permisul duminica pt depasire in zona de actiune a indicatorului depasire interzisa....de fapt, nu este ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis auto halfman halfman Buna ziua, Saptamana trecuta ma aflam in Bacau si intr o intersectie am fortat culoarea galben spre rosu a unui semafor.Spre ghinionul meu,era un echipaj de ... (vezi toată discuția)
Intrebari - cuprins dosar contestatie, taxa timbru, permis kiddilau kiddilau Buna seara, 1.Daca fac o plangere la judecatorie impotriva unui proces verbal trebuie sa specific in contestatie ca vreau sa fiu judecat in lipsa ? (daca nu ... (vezi toată discuția)