Buna ziua
Tatal meu a contractat un credit de consum cu banca incheind totodata o polita de asigurare atasata la contract, platita lunar, si care apare si pe graficul de rambursare, asigurare care cuprinde indemnizatie in caz de deces(aceasta este egala cu suma asigurata) si care mai precizeaza totodata ca suma asigurata- suma de restituit din credit la momentul aparitiei evenimentului asigurat.Tatal meu recent,a decedat ramanand de plata ultimele 2 rate.Ce ar trebui facut? Sa platesc bancii anticipat , sa inchid contul si sa inaintez apoi
firmei de asigurari documentatia ptr indemnizatia de deces sau sa nu platesc iar banca sa-si recupereze cele 2 rate de la firma de asigurari? .In contract apare ca detinatorul politei este banca.Totodata se specifica clauza, ca banca poate cesiona creanta catre terti?!?
Totodata se specifica ca plata indemnizatiei de catre asigurator va inceta in urma platii unei indemnizatii de deces.
Daca eu platesc integral creditul nu exista posibilitatea ca asiguratorul sa nu mai plateasca indemnizatia de deces invocand faptul ca este platit integral ?
Prima data incercati sa obtineti prima de asigurare. E posibil sa nu mai reusiti, unii asiguratori au stipulat in contract ca trebuie anuntati de deces in termen de 48 ore. Poate nu e cazul dvs.
Polita poate fi cesionata de banca in cazul rau-platnicilor cand se cesioneaza si creanta. Deci nu ati beneficia dvs. de restul de bani dupa ce se scade datoria de 2 luni.
Sa se plateasca aceasta datorie cu prima de asigurare, sa nu mai scoateti bani din buzunar, ca probabil aveti destule cheltuieli si nu le veti mai recupera daca achitati inainte.