avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... uzucapiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

uzucapiune

Detin teren + casa cu limitele de hotar specificate in act care corespund cu realitatea de pe teren. In acte 363 mp, pe teren 549 mp, eroare calcul perimetru. Uzucapiune pentru 186 mp. Dovedesc cu acte si martori posesia netulburata a intregii suprafete de peste 30 ani cu posesia jonctiunilor respective. Posed aceasta proprietate de 20 de ani si doresc sa stiu daca pot obtine uzucapiune pe cei 186 mp.
Cel mai recent răspuns: MARGARETA STANCIU , Avocat 14:21, 18 Iulie 2010
Jonctiunea este posibila numai in urmatoarele conditii:

- sa fie vorba de o posesie adevarata, caci simpla detentie nu poate fi unita cu o posesie;

- cel care invoca unirea posesiilor sa fie succesor in drepturi al autorului, deoarece uzurpatorul unei posesii nu-si poate uni propria lui posesie cu aceea a celui pe care l-a inlaturat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiune buna buna Detin din 1990 teren + casa - limitele de hotar specificate in act corespund cu realitatea de pe teren. In acte 363 mp, pe teren 549 mp, eroare calcul ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune pentru persoane decedate ergisela ergisela As avea o intrebare, parintii mei decedati in anul 1987 au stapinit si au figurat in registru agricol cu o suprafata de teren mai mult de 20 de ani. Am ... (vezi toată discuția)
Teren mai mare, ce fac in cazul asta? tractor tractor Printr-o tranzactie intr-un proces de partaj am dobandit un teren de 1200 mp in titlu. Vreau sa fac cadastru la teren dar la masuratoare a iesit 1380 mp. ... (vezi toată discuția)