avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Restituire taxa autorizatie de constructie
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Restituire taxa autorizatie de constructie

In 15.04.2010 am depus un dosar pentru obtinerea unei autorizatii de constructie pentru consolidare si suprainaltare locuinta la P.S. 4.Am platit taxele si mi s-a spus ca o sa fiu anuntat. Dupa 1 luna am intrebat care este situatia. Mi s-a spus(verbal) ca dosarul nu e complet, pt. ca nu am proiect de instalatii( proiectantul a refuzat sa-l faca pe motiv ca"nu trebuie")si mai trebuie sa platesc o taxa la ).A.R. In 2 zile am dus si proiectul si chitanta de taxa. De atunci au mai trecut 7 saptamani. Am mai sunat la primarie si mi s-a spus ca nu s-a semnat , "pentru ca de foarte mult timp nu se semneaza nimic". Dar eu vad pe site-ul primariei ca saptamanal se semneaza 5-10 autorizatii de constructie, in conditiile in care cererile de autorizare sunt 1/3 din cele pe anul 2009. Tot pe site-ul primariei am aflat cu stupoare ca vecinul meu care a construit acum 3 ani fara autorizatie tocmai a intrat in legalitate. Iar autorizatia de urbanism i-a fost acordata in 5 zile( mie mi s-a dat in 2 luni).Pentru ca mi s-a scarbit de porcariile administrative romanesti vrem sa renuntam la autorizare(adica sa ne retragem dosarul) si sa nu mai construim. Vreau sa stiu daca mi se va returna taxa de autorizatie( a fost de 2000 Ron), si cum fac sa o cer.Se poate si fara actionare in judecata?
Cel mai recent răspuns: sebeni , utilizator 19:12, 19 Iulie 2010
Nu cred sa obtinetii suma fara a obtine o Hot. Jud.
Va multumesc. Probabil asa e. Chiar ma gandesc sa ii dau in judecata,nu de alta dar prea calca legea cu nesimtire. Noi platim milioane pentru ca am parcat masina gresit, desi in 90% din cazuri nu prejudiciem pe nimeni, iar ei isi bat joc de lege, motiv pentru care noi pierdem bani, timp si uneori sanatatea.Si nu ii pedepseste nimeni

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizare pentru consolidare,extindere,masardare mariama mariama ce acte imi trebuie pentru a obtine certificatul de urbanism si autorizatia pentru consolidare, extinderea si masardarea unui imobil (vezi toată discuția)
Autorizatie de constructii aldorin aldorin Cum pot obtine o copie de pe autorizatia de constructie si documenetele aferente in baza carora vecinii spate si fata cladirii mele si-au ridicat si \\" ... (vezi toată discuția)
Cos de fum pe calcan mai inalt i97ccp i97ccp Buna seara, Am autorizatie de constructie, cu alipire la calcan. Nu a fost nevoie de acordul vecinului pentru emiterea autorizatiei. Acum, vecinul vrea bani, ... (vezi toată discuția)