avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... doresc un model de plangere prim-procurorului pt ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

doresc un model de plangere prim-procurorului pt distrugere ,violare domicili

in urma plingerii la politie din sept 2008 mi s-a comunicat rezolutia parchetului pe 14 07 2010: neincep urmarii penale a celui care mi-a distus bunurile si mi-a violat domiciliul. Procurorul de caz spune ca nu exista martori desi martorul meu a dat declaratie la politie, nu se mentioneaza nimic despre distrugerea de bunuri, pe care am reclamat-o, ci doar despre violare de domiciliu ca fiind neintemeiata. De asemenea acelasi procuror de caz a tinut cont doar de declaratia inculpatului plina de neadevaruri si de parerea politistului vadit partinitoare inculpatului, care spune ca m-a invitat telefonic de multe ori la sectie pentru noi declaratii in acest caz ceea ce nu este adevarat, de fapt m-a sunat o data insistand sa il iert ptr ca mai mult decat o amenda nu va primi oricum. Saptamana aceasta treb sa formulez plangerea prim-procurorului parchet sect 5 si nu stiu cum sa sune pe hartie. Pentru aceasta solicit ajutor, multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Jozsef Gabor , utilizator 12:04, 4 Ianuarie 2021
Dispozitiile art. 275-277 Cod proc. civ.
Plangerea se adreseaza procurorului care supravegheaza activitatea organului de cercetare penala si se depune fie direct la acesta, fie la organul de cercetare penala.
Procurorul este obligat sa rezolve plangerea in termen de cel mult 20 de zile de la primire si sa comunice de indata persoanei care a facut plangerea modul in care a fost rezolvata.
Nu exista un model standard, dar pentru orientare, incercati asa:
Catre parchetul de pe langa judecatoria ..., dosarul nr..../P/...,
Domnule Primprocuror,
Subsemnatul... domiciliat in localitatea...strada...nr... identificat cu actul de identitate seria...nr....eliberat de ... la data de ... de catre ..., prin prezenta formulez plangere impotriva Rezolutiei data de procuror in cauza cu numarul de mai sus.
Astfel, va rog sa dispuneti inceperea urmaririi penale impotriva numitului... domiciliat in localitatatea... strada ... nr...., din urmatoarele MOTIVE: ....
Aici veti descrie din ce motive considerati dvs ca trebuie sa se dispuna inceperea urmaririi penale. Mai ales daca intre timp ati mai gasit si alte probe (martori, acte: certificate de la medicul legist, spitalizari, certificate medicale de la medicul de familie etc., care nu au fost valorificate in cursul cercetarii penale le puteti invoca acuma sa fie administrate in cauza.
data. ... semnatura,
Bună ziua mă puteți ajuta cu ceva model de cerere pentru permisul de conducere la la parchet ca să primesc o hotărâre definitivă cât mai repede?

Marcel Mihalache a scris:

Nu exista un model standard, dar pentru orientare, incercati asa:
Catre parchetul de pe langa judecatoria ..., dosarul nr..../P/...,
Domnule Primprocuror,
Subsemnatul... domiciliat in localitatea...strada...nr... identificat cu actul de identitate seria...nr....eliberat de ... la data de ... de catre ..., prin prezenta formulez plangere impotriva Rezolutiei data de procuror in cauza cu numarul de mai sus.
Astfel, va rog sa dispuneti inceperea urmaririi penale impotriva numitului... domiciliat in localitatatea... strada ... nr...., din urmatoarele MOTIVE: ....
Aici veti descrie din ce motive considerati dvs ca trebuie sa se dispuna inceperea urmaririi penale. Mai ales daca intre timp ati mai gasit si alte probe (martori, acte: certificate de la medicul legist, spitalizari, certificate medicale de la medicul de familie etc., care nu au fost valorificate in cursul cercetarii penale le puteti invoca acuma sa fie administrate in cauza.
data. ... semnatura,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere impotriva unei ordonante de neincepere a urmaririi penale IONELA CIB IONELA CIB Am facut in septembrie 2010 o plangere penala la care am primit raspuns azi si nu sumt multumita . E total ambigua. In plangere eu am spus ca eu am fost ... (vezi toată discuția)
Contestatie nup liliaxinte liliaxinte Acum 3(trei ani) mi-a fost talharit apartamentul in care locuiesc. In acelasi timp au fost sparte mai multe apartamente in zona. Mi-au fost furate mai multe ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara giorgygeo giorgygeo sunt divortata de aproape trei ani si fostul sot a fost obligat la plata pensiei alimentare de 200 lei pt cele doua fetite care au ramas in ingrijirea mea.Am ... (vezi toată discuția)