avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1298 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită sechestru juridic
Discuție deschisă în Executare silită

sechestru juridic

Buna ziua! Am si eu o problema si nu stiu cum se poate rezolva. Am avut un prieten si pe perioada prietenii el a facut un credit. Cu banii creditului eu am luat un apartament (am facut si eu un credit si am mai pus diferenta) , apartament ce este pe numele mamei mele. Creditul respectiv este pentru nevoi personale.Dupa ce ne-am despartit , eu am continuat sa platesc ratele creditului inca timp de 2 ani de zile , dupa care nu am mai platit. Respectivul m-a dat in judecata , proces ce este inca pe rol. Mi-a mai deschis inca un proces in care cere sa se puna sechestru judiciar pe apartament. Ce cale de rezolvare am?
Cel mai recent răspuns: nycy , utilizator 08:16, 19 Iulie 2010
Situatia descrisa de dvs. este suficient de complexa si presupune o asistenta si reprezentare juridica profesionista si adecvata. In acest sens, este nevoie de o rapida si imediata, dar in acelasi timp optima, aparare impotriva cererii de instituire a sechestrului. Pentru realizarea acestui lucru trebuie invocate motive legale si aparari ce presupun atat corelarea cu intreaga situatie care a determinat partea adversa sa ceara sechestrul cat si studierea detaliata a probatoriului de care dispuneti si care este necesar acestei aparari. Toate acestea nu pot fi realizate eficient fara asistenta specializata. De aceea va recomand consultarea unui avocat cu prezentarea concreta a tuturor celor aratate mai sus.
nycy a scris:

Dupa ce ne-am despartit , eu am continuat sa platesc ratele creditului inca timp de 2 ani de zile , dupa care nu am mai platit. Respectivul m-a dat in judecata , proces ce este inca pe rol.

1) Ce credit ati continuat sa platiti inca 2 ani, ca aici vorbiti de doua: unul al prietenului, si altul al dv.?
2) Ce dovezi poate aduce prietenul ca o parte din creditul lui a fost folosit la achizitionarea apartamentului, in conditiile in care nici nu este pe numele dv?
3) Solicitati (si cred ca vi se va admite) respingerea cererii de instituirea sechestrului, apartamentul fiind pe numele mamei, nefacandu-se dovada ca sau cheltuit bani acolo.
4) Formulati cerere de interventie in mume propriu al mamei, si introduceti-o in dosar ca intervenient.
Si nu in ultimul rand, luati legatura cu un avocat.
Ultima modificare: Duminică, 18 Iulie 2010
Marcel Mihalache, Avocat
Va multumesc.
"1) Ce credit ati continuat sa platiti inca 2 ani, ca aici vorbiti de doua: unul al prietenului, si altul al dv.?"
E vorba de creditul lui pe care am continuat sa-l platesc inca 2 ani de zile , asta fiinnd singura lui dovada.
"2) Ce dovezi poate aduce prietenul ca o parte din creditul lui a fost folosit la achizitionarea apartamentului, in conditiile in care nici nu este pe numele dv?"
Vrea sa aduca niste martori , cu toate ca la momentul respectiv nu a existat nici un martor.
"4) Formulati cerere de interventie in nume propriu al mamei, si introduceti-o in dosar ca intervenient."
Suntem chemate amandoua in judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de intervenție sau întâmpinare vmd21 vmd21 În urma unei reclamatii la ANPC privind clauze abuzive, procesul-verbal a fost înaintat spre soluționare la judecătorie, unde ANPC scrie - CONSIDERAM ... (vezi toată discuția)
Executare silita yllena yllena va eog sa ma sfatuiti daca se poate! deci am avut un proces de partaj cu fostul sot care s-a incheiat in arilie 2012. in cf pe apartamentul ce mi-a fost ... (vezi toată discuția)
Termen de introducere cerere de interventie in interesul uneia dintre parti geolovelife geolovelife Buna ziua. Am o dilema si anume, care este termenul legal de depunere a interventiei in interesul uneia dintre parti. Este precizat undeva explicit un nr de ... (vezi toată discuția)