avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Plangere contraventionala
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Plangere contraventionala

am si eu o intrebare!!!!!!am primit un pv acasa in care CNP ESTE GRESIT!ce trebuie sa fac pt a face contestatie !comform carei ordonante si ce articol
Cel mai recent răspuns: Alexandru Suteu , Consultant fiscal 19:05, 20 Iulie 2010
Eroarea asupra CNP-ului nu are nici o importanta daca restul datelor sunt exacte. daca PV-ul este incheiat fara nici un temei si nu sunteti vinovat de fapta aratata in el puteti face plangere impotriva lui in termen de 15 zile de la comunicarea lui. Regimul incheierii procesului-verbal, al plangerii si procedura de judecata a acesteia sunt reglementate de OG nr. 2/2001, insa daca va ganditi sa va legati doar de eroare privind CNP-ul va pierdeti vremea degeaba.
In OG 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor se prevede:
"Art. 16
(1)Procesul-verbal de constatare a contravenţiei va cuprinde în mod obligatoriu: data şi locul unde este încheiat; numele, prenumele, calitatea şi instituţia din care face parte agentul constatator; datele personale din actul de identitate, inclusiv codul numeric personal, ...."

MOTIVELE DE NULITATE ale procesului verbal c.s.c. sunt definite de art. 17 din aceeasi lege:
"Lipsa menţiunilor privind numele, prenumele şi calitatea agentului constatator, numele şi prenumele contravenientului, iar în cazul persoanei juridice lipsa denumirii şi a sediului acesteia, a faptei săvârşite şi a datei comiterii acesteia sau a semnăturii agentului constatator atrage nulitatea procesului-verbal. Nulitatea se constată şi din oficiu."

CONCLUZIE:
Se pare ca n'ati avut noroc sa lipseasca ce "trebuia" din pvcsc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună! am o întrebare. dacă am primit un proces verbal pe care ... Fiță 95 Fiță 95 Bună! Am o întrebare. Dacă am primit un proces verbal pe care mi s-a greșit numele de familie se poate anula? Mulțumesc! (vezi toată discuția)
Proces verbal completat gresit bassmafya17 bassmafya17 Buna ziua. Care este art din lege care face referire la faptul ca daca procesul verbal este completat gresit(nume,data,cnp,motiv,etc)aceasta atrage nulitatea ... (vezi toată discuția)
Procesul verbal TurcuOvi TurcuOvi In ce conditii se declara un proces verbal ca fiind nul? (vezi toată discuția)