avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua

Traiesc o ,,drama'' in familie de ceva timp,sunt stresata,suparata atat de inversunata,va rog sa ma lamuriti si pe mine...Parintii mei au locuit impreuna cu bunicii din partea tatalui de cand s-au casatorit...,implineau 32 de ani de la casatorie anul acesta,dar mama mea a introdus actiune de divort in aprilie anul acesta pt ca nu mai suporta tensiunea din aceasta casa,pe de o parte era tatal meu care incepuse sa bea foarte mult si isca scandaluri si pe de alta parte era bunicul meu care le zicea mereu ca el e stapan acolo si ii ameninta mereu ca ii da afara din curte si ca o sa ramana cu degetul in gura...tatal meu mai are o sora care e casatorita in alta localitate si dupa plecarea mamei mele din casa(practic mama mea voia sa se intoarca acasa,dar bunicul meu a dat-o afara din curte si pe ea si pe noi,nepoatele,spunandu-ne ca nu mai avem ce cauta acolo),tot vine pe acolo sa mai aiba grija de cei batrani si tot se cearta cu tatal meu amenintandu-l ca-l da afara din casa ca ei o sa-i faca bunicu-meu act de vanzare -cumparare pe casa...Intrebarea mea este :tatal meu,chiar n-are dreptul la nimic din curtea aia ca el cu mama mea(care ,dupa mine,are si ea drept acolo dupa atatia ani locuiti si munciti acolo)si cei batrani au muncit acolo,nu matusa-mea care venea la maica-sa si la taica-sau cand isi aducea aminte? Ce-ar putea face taica-meu in acest caz?si noi ca nepoate,pt ca nu vrem sa ramanem pe drumuri?!Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: amitza , utilizator 11:12, 19 Iulie 2010
Dupa decesul bunicilor dvs, tatal dvs are dreptul la 1/2 din bunuri,
iar sora sa la restul de 1/2 din bunuri.
Mama si cu tatal dvs pot cere sa fie despagubiti cu
imbunatatirile efectuate la casa parinteasca.
daca respectiva casa ii apartine bunicului, acesta din urma este in drept sa dispuna de ea asa cum doreste : sa o vanda chiar fiicei sale, asa cum spuneti ca intentioneaza.

daca este proprietatea bunicului dvs.,tatal dvs nu are niciun drept asupra acesteia , iar dvs. cu atat mai putin.

numai dupa decesul bunicului dvs. tatal dvs. ar avea drept la respectiva casa, daca aceasta ii mai apartinea bunicului la data decesului acestuia, si nu o vanduse anterior.

situatia este complicata si ar trebui sa incercati sa va cautati o casa care sa va apartina dvs. si mamei dvs. pentru ca presupun ca ari plecat impreuna cu mama dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine si ce drepturi are? Liuba94 Liuba94 Buna ziua! As dori, va rog, un raspuns pentru urmatorul scenariu: Bunicul meu are o autorizatie de constructie si rol pentru casa in care locuim cu totii ( ... (vezi toată discuția)
Vreau sa fac contract pe curte care a fost a bunici dumy01 dumy01 buna astept un rasp urgent bunica a mostenit 2 curti la moartea bunicului una ia dato mamei si in una a locuit cu fiul ei ambi au decedat ma sunt 2 surori in ... (vezi toată discuția)
Mostenire-succesiune marrianne42 marrianne42 Buna ziua! Tatal meu a decedat acum 9 ani,mama ramasa in casa in care a locuit cu tata si cu bunicii mamei (acestia fiind decedati de mai mult timp).Mama a ... (vezi toată discuția)