avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cine si ce drepturi are?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cine si ce drepturi are?

Buna ziua! As dori, va rog, un raspuns pentru urmatorul scenariu:

Bunicul meu are o autorizatie de constructie si rol pentru casa in care locuim cu totii ( el , bunica, mama mea -nora lui, tatal meu - fiul lui , eu -nepoata majora si sora mea-nepoata minora). Pentru pamantul de sub casa acesta nu detine niciun act de proprietate, acesta fiind pe numele mamei lui care este decedata. In urma unor discutii , suntem amenintati constant ca in momentul in care va dobandi toate actele ne va da afara pe toti si ii va vinde tot surorii tatalui- fiica lui care nu a locuit aici si nici nu a investit nimic. Este legal acest lucru?Mai ales daca noi ne-am nascut acolo , iar parintii mei casatoriti de 25 de ani au investit constant in tot ce a fost nevoie in curte si in casa * au toate facturile de la tot ce s-a cumparat* ? Putem noi sa facem ceva pentru a impiedica acest lucru?

Va multumesc,
Cu stima!
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 20:44, 15 Octombrie 2018
Este legal, însă dacă locuința a fost construită în timpul căsătoriei, e bun comun și nu o poate vinde decât împreună cu bunica.
Din pacate si bunica este de acord cu el.In ceea ce-i priveste pe ai mei ,nu se pot cere despagubiri pentru ceea ce s-a investit ?

Multumesc pentru raspuns!
Păi au investit intr-un imobil care nu le aparține.
Cel mult au un drept de creanta, pe care îl pot recupera in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema este asa: bunica mea proprietara, bunic decedat! avea doi ... CristinaP90 CristinaP90 Problema este asa:Bunica mea proprietara,bunic decedat!Avea doi copii Tatal meu si sora lui.Tatal meu a decedat inaintea bunicii.Am ramas eu si mama (fiind ... (vezi toată discuția)
Custodie copil agone27 agone27 Buna ziua, Am o nora, care este minora, are 16 ani , iar nepoata mea ( fiica norei ) are 2 ani . Eu am iesit cu ele din tara ( suntem stabiliti in Angli ) , ... (vezi toată discuția)
Deschiderea succesiunii valy 84 valy 84 Buna ziua as dori sa primesc si eu o informatie cu privirea la intervalul de timp in care se poate deschide o succesiune. Bunica mea a murit in anul 2001. ... (vezi toată discuția)