avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie copil

Buna ziua,
Am o nora, care este minora, are 16 ani , iar nepoata mea ( fiica norei ) are 2 ani . Eu am iesit cu ele din tara ( suntem stabiliti in Angli ) , pe procura notariala, mama copilei fiind minora, nu poate calatori cu copilul.
Acum, mama copilului, vrea sa se intoarca in Romania, insa nu poate calatori cu copilul, fiind de asemenea minora, cei de la frontiera romana ne-au comunicat ca ea poate calatorii singura, fara copil , si ca poate ramane la noi copilul ( eu ca bunica si fiul meu , tatal copilului ) . imi doresc sa stiu daca nepoata mea poate ramane in anglia si dupa ce va expira procura pe numele meu , sau daca va trebui sa vin cu ea in Romania, si care ar fi demersurile pentru obtinerea definitiva a custodiei copilului , va mentionez ca fiul meu si nora mea nu sunt casatoriti legitim. iar nora nu detine nici un fel de conditii in Romania. ea provenind dintr-o familie dezbinata. Iar noi ( eu, sotul si cei trei baieti, toti majori ) avem cu totii un loc de munca cu contract pe perioada nedeterminata si locuim intr-o casa cu 6 camere. inchiriata.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:57, 24 Februarie 2016
Custodia exclusiva se obtine foarte greu in cazul dvs.

Daca insa familia este dezbinata se poate obtine custodie exclusiva dar procesul este foarte dificil si fara avocat angajat nu cred ca veti reusi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imputernicire pentru calatorie minor din anglia spre romania milimilagros milimilagros As dori sa stiu daca pot parasi Anglia cu un minor, in conditiile in care am venit aici acum 4 luni pe baza unei procuri facute la notariat , semnata de tatal ... (vezi toată discuția)
Drepturile la divort andrey-mihaiescu andrey-mihaiescu Buna ziua! Am in familie urmatoarea situatie: propietarul unei locuinte are un baiat adoptat (nu are copii naturali) acesta la randul lui este casatorit si ... (vezi toată discuția)
Calatoria minorului in strainatate ella4bella ella4bella Buna ziua. As dori sa aflu niste informatii foarte importante pentru mine. Am cautat pe mai multe site-uri si nu m-am lamurit. Locuiesc in Marea Britanie si ... (vezi toată discuția)