avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 342 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... trecerea de la venitul minim garantat la pensia ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

trecerea de la venitul minim garantat la pensia sociala?

exista posibilitatea ca o persoana care beneficiaza de venitul minim garantat sa poata trece la pensie sociala? care sunt conditiile si ce acte trebuiesc !
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 16:58, 19 Iulie 2010
De venitul minim garantat reglementat de Legea nr. 416/2001 beneficiaza persoanele (de fapt, familiile) al caror venit lunar este sub cuantumul prevazut la art. 4 din Legea nr. 416/2001.

Pensia sociala minima garantata (sau indemnizatia sociala pentru pensionari) se acorda persoanelor care indeplinesc conditiile prevazute in OUG nr. 6/2009 si care au calitatea de pensionari. Pensionarii pot beneficia de prevederile Legii nr. 416/2001, insa de prevederile OUG nr. 6/2009 nu pot beneficia decat pensionarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia sociala garantata de stat andreea drugan andreea drugan Am si eu o intrebare bunica mea (77 ani)nu are nici un venit ar putea beneficia de aceasta pensie sociala? Daca da ar putea cineva sa imi spuna care sunt ... (vezi toată discuția)
Despre venitul minim, cu riscul de a ma repeta... ioana1985 ioana1985 Buna ziua, Am o matusa de 65 de ani care nu are nici un venit. Nu a fost niciodata casatorita si nici nu traieste in concubinaj. Traieste la tara si nu a ... (vezi toată discuția)
Pensia minim garantata gibb gibb buna ziua , am si eu o intrebare : daca mama mea a lucrat 3 ani si acum are varsta pensionarii , poate beneficia de pensia minim garantata ? (vezi toată discuția)