avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 286 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Fals sau eroare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Fals sau eroare

In anul 2004 / mai, a fost legalizata copia unui document care fara cunostinta titularului a fost intocmit eronat - folosind la inscrierea la un concurs de admitere - in anul 2009 / septembrie - in urma unor verificari arartat faptul ca este eronat - titularul a fost cercetat pentru fals si uz de fals - datorita termnenului fapta a fost prescrisa, dar procurorul care a anchetat cazul nu a putut dovedi nici prin rezolutia data ca fapta ii apartine titularului si cere instantei anularea acelui document - este posibil , in conditiile in care metodologia de participare la concurs s-a schimbat in anul 2009, iar conditiile sunt indeplinite chiar si in contextul eronat al intocmirii al acelui document ?? Se poate face ceva in sensul revocarii rezolutiei procurorului - tinand cont de patul ca dupa concurul de admitere s-a urmat o scoala, un examen de absolvire - in urma caruia s-a facut repartitia la actualul loc de munca , in anul 2008 un alt examen de avansare in functie prin concurs?? Se poate anula un document care atesta urmarea unei scoli in conditiile de mai sus date ?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters154816 , utilizator 20:00, 20 Iulie 2010
Incercati sa fiti mai clar, mai coerent, pentru a va putea ajuta.
In anul 2004 luna mai, in baza unei foi matricole eliberate de liceu, copie legalizata la notar s-a facut inscrierea la un concurs de admitere in cadrul unei scoli nationale. In urma concursului de admitere titularul foii matricole a fost admis, a urmat cursurile acelei scoli, la sfarsitul carora s-a dat un examen da absolvire,fara de care incadrarea in munca nu ar fi fost posibila. S-a facut repartitia, este de luat in considerare faptul ca la nivel national a absolvit al saselea, fiin primul din clasa - pe parcursul activitatii profesionala a avut calificative de sfarsit de an foarte bune ceea ce l-a facut remarcat printre colegi si de sefi. In anul 2008 in urma unui concurs de avansare in functie, pe care l-a admis a fost trecut intr-o functie superioara pe care o detine si in prezent.
Septembrie 2009 ca rezultat a unui control iese la iveala faptul ca una dintre notele din foaia matricola a fost scrisa cu o mica eroare - se face o cercetare penala de catre un anume procuror, care nu cauta in nici un caz un vinovat, ci cauta mai degraba ca pe titularul foii matricole sa-l bage la inchisoare.
Prin rezolutia sa nu se evidentiaza faptul ca inculpatul este vinovat, dispune NUP ca urmare a implinirii termenului de prescriptie si cere instantei anularea foii matricole si actelor premergatoare - precum si anularea dosarului de candidat, in cele din urma - vointa sa este indreptata spre demiterea din functie -
Va aduc la cunostinta ca din 2004 si pana in prezent regulamentul de participare la un astfel de concurs a fost schimbat de catre MJ, si chiar in conditiile intocmirii eronate ale foii matricole sunt indeplinite conditiile de participare.
Va intreb si va rog sa ma ajutati - in ceea ce urmeaza sa fac pentru ca instanta sa nu anuleze acel document.
Se poate anula un act de studiu ( diploma de absolvire ) in conditiile in care s-a urmat un curs legal / un act certificat de catre MJ .
Nu mai spun ca presiunile atat din partea conducerii din 09.2009 cat si din partea organului de cercetare penala au fost abuzive si mi-au cerut sa recunosc ca eu sunt cel care a modificat foaia matricola si chiar sa-mi dau demisia.
La nivel local s-a depus plangere la prim-procuror care a respinso ca nefondata si ulterior la Tribunal care de asemenea a respinso ca nefondata, cu recurs - care este termenul de recurs , in conditiile in care la sedinta de judecata sentinta a ramas in pronuntare si am aflat de pe site-ul tribunalului ca plangerea a fost respinsa - trebuie sa astept sa-mi vina comunicarea acasa ???
Va multumesc pentru ajutor
victornichiforovici@yahoo.com - putem discuta mai multe despre acest caz, daca aveti placerea .
O zi placuta va doresc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare act ContSters154816 ContSters154816 Buna ziua Va expun mai jos un caz, la care fara nici un fel de pretentie astept un raspuns sau nu, depinde de vointa dvs. In luna mai anul 2004 s-a ... (vezi toată discuția)
Anulare act ContSters154816 ContSters154816 Buna ziua Va expun mai jos un caz, la care fara nici un fel de pretentie astept un raspuns sau nu, depinde de vointa dvs. In luna mai anul 2004 s-a ... (vezi toată discuția)
Suplimentul la diploma felicias65 felicias65 Buna seara! As dori un raspuns la urmatoarea problema : Am absolvit facultatea in anul 2005 si nu am promovat exemenul de licenta in sesiunea august 2005. ... (vezi toată discuția)