avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1071 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ajutor concediere ilegala?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ajutor concediere ilegala?

am o problema. Un coleg al meu a fost prin sub influenta alcoolului astfel ca i s-a facu referat pe data de 01.07.2010, a fost chemat la comisia de disciplina pe data de 09.07.2010, si apoi a intrat in concediu de odihna. Acum ma anunta ca in data de 26.07.2010 intra in concediu medical. Eu ce pot face in acest caz? cand emit decizia de concediere, in plus ma ameninta ca a vb cu un avocat si aecsta la sfatuit ce sa faca.
in acest caz as putea renunta la sanctiunea desfaceri cim si sa-l put in alt loc poate isi da demisia? Ajutati-ma va rog urgent.Multumesc!
Cel mai recent răspuns: alexix , utilizator 14:15, 20 Iulie 2010
Buna ziua !
Precizati cum a fost prins sub influenta alcoolului (dovada ) , precizati daca au fost respectate prevederile Codului muncii in privinta procedurilor cercetarii disciplinare prealabile obligatorii . Care a fost decizia comisiei de disciplina , cand a fost emisa aceasta si daca a fost comunicata angajatului (data ) ?
Politia la testat in trafic cu etilotestul , colegul fiind sofer,dovada fiind rezultatul etilotestului, cercetarea a avut loc in data de 09.07.2010, nu i s-a comunicat inca decizia tocmai pt. ca a intrat in concediu. Ce ma fac? Il las in continuare la serviciu pana omoara pe cineva?
Aveati "painea si cutitul" in mana , de ce ati aprobat acordarea CO ? Chemati-l la serviciu si comunicati decizia de concediere ....
Daca a fost depistat in trafic cu alcoolemie i-a fost suspendat permisul de conducere , nu ?
acum sa ii fac cerere de rechemare din concediu pt. o zi, sa-i comunic decizia si sa plece acasa?permisul ii este suspendat si atunci eu cum il pontez pe durata suspendarii permisului
1. Exista si Posta Romana pentru expedierea documentelor catre salariat.
2. Chiar daca a fost prins de Politie ca avea alcoolemie tot nu puteti sa-l concediati daca nu respectati procedura de cercetare disciplinara prevazuta de Codul muncii (v.art.263-268). Cred ca asta i-a spus si avocatul.

Alte discuții în legătură

Salariat prins la furat - cercetare disciplinara ifrimcristina ifrimcristina Buna ziua, luni seara am prins la furat un coleg si am chemat si politia. ideea este ca astazi l-am chemat la o cercetare disciplinara dar eu acum nu ... (vezi toată discuția)
Cât îmi mai poate fi reținut permisul pentru alcool la volan? Ursache Victor Ursache Victor Buna seara , in data de 30.07.2017, in urma unei razii a poliției am fost oprit in trafic si testat cu aparatul etilotest care a ieșit pozitiv mai exact ... (vezi toată discuția)
Concediere disciplinara pentru alcool ..???!!! nemira nemira Va roggg ..ajutati-ma cu un raspuns / solutie ... Cazul e urmatorul Intr-un SRL (fara departament de resurse umane) , un angajat e surprins sub influenta ... (vezi toată discuția)