avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariat prins la furat - cercetare disciplinara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariat prins la furat - cercetare disciplinara

Buna ziua,

luni seara am prins la furat un coleg si am chemat si politia. ideea este ca astazi l-am chemat la o cercetare disciplinara dar eu acum nu stiu cu ce data sa-i fac decizia de incetare cu data de marti ptr ca luni a lucrat sau cu data de astazi?
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 12:28, 5 Martie 2008
ifrimcristina a scris:

Buna ziua,

luni seara am prins la furat un coleg si am chemat si politia. ideea este ca astazi l-am chemat la o cercetare disciplinara dar eu acum nu stiu cu ce data sa-i fac decizia de incetare cu data de marti ptr ca luni a lucrat sau cu data de astazi?

Data de incetare a CIM este dupa data cercetarii disciplinare, abia dupa efectuarea cercetarii angajtorul decide concedierea. Daca se pune o data anterioara datei in care s-a facut cercetarea este o cercetare disciplinara a unei persoane care nu mai este salariatul societatii, iar concedierea se face fara respectarea procedurii. Se face o decizie de suspendare a CIM in vederea cercetarii disciplinare, se face o comunicare scrisa care se aduce la cunostinta salariatului care o semneaza de luare la cunostinta , se efectuaeaza cercetarea de catre comisia desemnata sau pesoana desemnatade conducere , se face un proces verbal si se ia salariatului o nota explicativa prin care acesta isi formuleaza apararile pe care le considera oportune, se emite decizia de concediere conform prevederilor legale, decizie care se inregistreaza la ITM si se comunica salariatului in termen de 5 zile.

Art. 52. - (1) Contractul individual de munca poate fi suspendat din initiativa angajatorului in urmatoarele situatii:
a) pe durata cercetarii disciplinare prealabile, in conditiile legii;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere disciplinra Ibi88 Ibi88 Buna seara, care este procedura de concediere disciplinara a unei salariate daca are CIM suspendat in Revisal pentru absente nemotivate? Mentionez ca s-a ... (vezi toată discuția)
Probleme concediere-daca se poate,astept rasp si de la avocati eujad eujad la societatea unde lucrez, pe data de 27.04 s-a emis o decizie data de conducatorul soitetatii, ca la biroul salarizare sa se faca verificari privind modul de ... (vezi toată discuția)
Suspendare cim si nup oti oti Ce parere aveti pe urmatoarea speta: [b]Angajatorul face plangere penala pentru furt (prins in flagrant de catre agentii de paza ai societatii) unui angajat ... (vezi toată discuția)