avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... radierea autovehiculului pentru scutirea de la plata ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

radierea autovehiculului pentru scutirea de la plata impozitului

firma a cumparat un jepp nou in anul 2008 cu o capacitate cilindrica de 2800 cmcde 2800 cmc .Cu data de 12 10 2009 am suspendat pe doi ani firma , pana in 12.10 2010 . Cu 01.07 2010 impozitul s-a dublat de la 72 lei/cmc la 144 lei /cmc/200 cmc . Pentru ca nu mai am resurse financiare sa platesc impozitul majorat doresc sa autentific o declaratie de stocare a masinii la sediul firmei ( sa nu mai folosesc ) , sa o radiez din circulatie , sa depun dovada radierii la ad financiara si sa nu mai platesc impozitul aferent . La aceasta speta am primit raspunsuri contradictorii de la ad financiara. Va rog sa ma ajutati in demersul meu deoarece nu mai am resurse sa paltesc impozitul majorat .Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cosmin-Traian Maglas , Consilier juridic 12:58, 26 Iulie 2010
Pai daca o radiati cheltuiti mai mult cand o reinscrieti in circulatie. Nu este mai usor sa o vindeti? Oricum, orice modificare de impozit opereaza cu data de 1 a lunii urmatoare depunerii actelor. Parerea mea este ca un autoturism nu poate fi radiat decat prin metodele traditionale: fier vechi, vanzare, donatie etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit chirie sorinafelicia sorinafelicia am in proprietate 2 imobile , in unul locuiesc si pe cel de-al doilea intentionez sa-l inchiriez.Pentru cel de-al doilea imobil voi mai plati impozit ... (vezi toată discuția)
Intrebare taxe si impozite mem06 mem06 Buna ziua. Sunt persoana fizica si doresc sa aflu va rog ce impozit trebuie sa platesc in cazul in care voi cumpara un autovehicul din UE si il voi vinde apoi ... (vezi toată discuția)
Impozit tractor! Irenche Irenche Cum sa radiez un tractor înscris in circulație de tatăl meu, acum 20 de ani, cumpărat nou, si pentru care plătim la primărie un impozit de 350 lei pe an. ... (vezi toată discuția)