avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1131 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... condamnare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

condamnare

buna ziua,eu sant in Franta si am o condamnare in romania la Sfantu Gheorghe pt. inselaciune de 3 ani,acuma imi vine acasa in romania citatii de la bucuresti curtea inalta de casatie si justitie pt. aceasi fapta in care am fost condamnat definitiv la Sf, Gheorghe in 2007.intrebarea mea este pot fi judecat de doua ori pt. aceasi fapta?#-o cu toate ca am fost gasit aici de interpol si m-am judecat si am iesit pe baza de semnatura
Ultima modificare: Luni, 19 Iulie 2010
bogdanzubi, utilizator
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 19:13, 19 Iulie 2010
Nu sunteți explicit.Ce scrie în citațiile care au fost primite de la ÎCCJ?
Conform legii nu puteti fi judecat de 2 ori pentru aceeasi fapta.
Totusi, spuneti ca ati fost judecat , insa nu ne spuneti si daca ati fost condamnat sau daca ati executat pedeapsa. Poate ca este vorba in citatie despre aducerea dvs. in tara in vederea executarii pedepsei, poate fi vorba despre un mandat european de arestare?
Am fost comdanat in 2007 la pedeapsa de 3 ani inchisoare pentru fata de insalaciune insa nu am executat pedeapsa.Intradevar s-a emis un Mandat European de Arestare in august 2009 insa cei de aici nu m-au extradat si merg sa semnez de 2 ori pe luna aici in Franta.
As dori sa va mai intreb inca ceva.Daca eu am fost condamnat in 2007 conform CP in ce an mi se prescrie fapta?
Mandatul European de Arestare a fost emis de catre Tribunalul Sfantul Gheorghe.
In dosarul in care sunt citat la Bucuresti in calitate de inculpat sunt foarte multe parti cunsocute si necunoscute de mine.Din cate am inteles eu s-a facut un dosar cu toti cei care au savarsit fapte de insalaciune cu file CEC pe raza municipiului in care locuiam.
Deci nu pot fii condamnat de 2 ori pentru aceeiasi fapta.
Intr-adevar, autoritatea solicitata poate refuza extradarea dvs. pentru motive intemeiate.
Cat priveste prescriptia executarii pedepsei, aceasta este , in cazul dvs. , de 8 ani, adica 5 ani-termenul de prescriptie prevazut de lege( art. 26 alin . 1 lit b din C. penal) , plus 3 ani-durata pedepseiu ce v-a fost aplicata . deci , prin 2015 ar interveni prescriptia.
Ultima modificare: Luni, 19 Iulie 2010
ContSters47264, utilizator

Alte discuții în legătură

Contestatie la executare ptr prescriptia pedepsei As dori daca ma poate ajuta cineva cu niste lamuriri legate de situatia in care ma aflu, mai exact a sotului meu. A fost condamnat ptr complicitate la furt ... (vezi toată discuția)
Prescriptia a doua pedepse portospirate portospirate O sa incerc sa fiu cat se poate de precis. In 2002 am fost condamnat definitiv la 3 ani cu inchisoare pt inselaciune. In 2004 am fost condamnat din nou, in ... (vezi toată discuția)
Intreruperea prescriptiei executarii pedepsei mai opereaza cand condamnatul a fost pus in libertate? avav avav Buna seara, dragi colegi. Am o speta tare incurcata in penal, mai exact pe prescriptia executarii pedepsei. Iata cum sta situatia: in anul 2001, se judeca si ... (vezi toată discuția)