avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 291 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Investire cu formula executorie
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Investire cu formula executorie

Am mai multe intrebari cu privire la investire:
-investirea este supusa cailor de atac?
-Ce termen de comunicare exista pt comunicarea investirii?

Pina acum o luna scoteam sentinta investita de la registratura, am acum o investire care a fost admisa si nu au mai vrut sa mi-o dea ,spunind ca se comunica si ca ar fi atacabila cu recurs 15 zile de la comunicare
va multumesc
Încheierea prin care presedintele instannei respinge cererea de investire cu formulă executorie a hotărârii judecătoresti sau a altui înscris ori cererea de eliberare de către instanta a titlului executoriu în cazurile prevăzute de lege poate fi atacată cu recurs de către creditor.
Termenul de recurs este de 5 zile si curge de la pronunnare, pentru creditorul prezent, si de la comunicare, pentru cel lipsa (art. 373^3 alin. 1 Cod procedură civilă).
Încheierea prin care presedintele instannei admite cererea de investire cu formulă
executorie a hotărârii judecătoresti sau a altui înscris în cazurile prevăzute de lege nu este supusă nici unei cai de atac (art. 373^3 alin. 1^1 Cod procedură civilă).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs pt investire bo suspendat Nafets Nafets Pentru un BO investit cu formula executorie s-a facut recurs. La tribunal s-a suspendat judecata recursului in baza art 242 pct 2 c.pr.c. Asta ce inseamna? Ca ... (vezi toată discuția)
Art.269 cod proc.civ. (investire cu formula executorie!) tudorioan tudorioan O speta in aceasta materie, unde unui justitiabil i se refuza investirea cu formula executorie a unei hotarari judecatoresti ramasa definitiva, devenita ... (vezi toată discuția)
Investire cu formula executorie cornel-victor cornel-victor In baza unei hotarari irevocabile am obtinut investire cu titlu executoriu. In acelasi timp aceasta hotarare irevocabila a fost atacata cu contestatie in ... (vezi toată discuția)