Ma intereseaza daca odata promovat examenul de intrare in Barou sunt obligata sa fac stagiatura imediat sau o pot suspenda la cerere si relua alta data.
Pe mine ma intereseaza daca odata promovat examenul de intrare in Barou sunt obligata sa fac stagiatura imediat sau o pot suspenda la cerere si relua alta data.
Nu sunt inca decisa daca vreau sa renunt la Intreprinderea Individuala pe care o am si la profesia de Designer.
Vreau sa dau examenul de intrare in Barou ca sa fie dat si sa am o sansa in plus in domeniul dreptului daca nu reusesc in moda :">.
:help:
Examenul promovat de intrare in profesie e luat in considerare pentru todeauna sau pot pierde in timp dreptul de a face stagiatura etc.... ?
Nu este scris nicaieri pentru cat timp te poti suspenda la cerere din profesia de avocat.
Aceleasi reguli ale suspendarii se aplica si pentru avocatii stagiari sau trebuie sa fi avocat definitiv pentru a beneficia de suspendarea din profesie la cerere ?
stagiatura incepe in momentul in care semnezi contracul de indrumare profesionala cu un avocat definitiv (in conditiile legii)
Pana la acest moment nu ai ce suspenda.
Daca semnezi contractul mai sus aratat si te suspenzi ,totul este OK, in sensul ca nu este prevazut un termen.
Daca nu semnezi contractul, nu ai ce suspenda.In situatia aceasta este prevazuta o perioada pana la care trebuie sa semnezi conractul, dar nu o cunosc nici eu .;)
buna ziua.
de la data emiterii deciziei de primire in baroul de avocati, aveti obligatia ca in termen de 2 ani sa incheiati un contract de colaborare cu un avocat indrumator .