avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... decizie asupra capacitatii de munca vs certificat de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

decizie asupra capacitatii de munca vs certificat de incadrare in grad de handicap

Buna ziua.
Intrebare: exista, sau ar trebui sa existe o legatura intre "decizia asupra capacitatii de munca" si "certificat de incadrare in grad de handicap"?

Problema: in decizia asupra capacitatii de munca am fost incadrat in gradul de invaliditate II (doi)- , iar in certificatul de incadrare in grad de handicap am fost incadrat in gradul de handicap III (trei)

Intrebare: se poate face o contestatie la certificatul de incadrare in grad de handicap pe baza incadrarii in gradul de invaliditate? Daca DA , pe ca baza?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 19:03, 19 Iulie 2010
Nu, nu exista niciuna. Prin decizia asupa capacitatii de munca ati fost incadrat in grad de invaliditate conform Legii nr. 19/2000, iar prin certificatul de incadrare in grad de handicap ati fost incadrat in grad de handicap conform Legii nr. 448/2006. Sunt doua reglementari distincte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am 20 de ani si sunt bolnav de tbc, ce drepturi am? pensie, ajutor social etc nicopuscasu nicopuscasu Buna ziua, am 20 ani neimpliniti si am fost diagnosticat cu TBC, forma MDR( multidrog rezistenta). In prezent sunt internat la Marius Nasta, Sectia ... (vezi toată discuția)
Persoane cu handicap ani355 ani355 Bună ziua, Avand în vedere prevederile Legii 448, prin care angajatorii care au cel puţin 50 salariaţi au obligaţia de a angaja persoane cu handicap, am ... (vezi toată discuția)
Pensionarea persoanelor cu grad de handicap ContSters107751 ContSters107751 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti, ce conditii trebuie sa indeplineasca cineva pentru a iesi la pensie. ( nascut la 13.12.1956, a avut luxatie congenitala de ... (vezi toată discuția)