avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1389 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare parte din apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare parte din apartament

Buna ziua,
Sora mea mi-a vandut partea ei din mostenire dupa tata, la momentul platii scriind un contract de vanzare cumparare de mana, prin care declara ca a primit suma de bani la care am convenit, suma pentru care si-a vandut partea de mostenire si ca renunta la orice alte pretentii (asupra partii ei din imobil). Actul a fost datat si semnat de ambele parti. Mama a fost de fata in momentul in care s-a scris contractul, dar din pacate nu l-a semnat, deoarece in cateva zile urma sa mergem la notar, iar actul acesta l-am facut mai mult ca o dovada ca banii au fost platiti. Ei bine, sora s-a razgandit si acum spune ca nu mai vrea sa vanda, dar nu mai are nici banii sa-i dea inapoi. Ce pot sa fac?
Mama urmeaza sa fie plecata din tara o buna bucata de vreme. Ma intreb daca o declaratie data de mama in fata notarului, prin care declara ca a fost de fata cand sora mea si-a vandut partea si ca vazut ca banii au fost platiti, in cazul unui eventual proces, ar fi de ajutor? Merita facuta acesta declaratie in fata notarului, sau pur si simplu mama poate semna, la o data ulterioara. Contractul a fost facut intr-un singur exemplar care este la mine.
Ce sanse am sa castig acest proces, deoare sunt si cu banii dati, si am doar o hartie scrisa de mana de catre sora mea.
Multe multumiri
Cel mai recent răspuns: adina11 , utilizator 19:53, 19 Iulie 2010
sora a semnat actul?
Cat timp a trecut de la semnarea actului respectiv?
Cine a stat in imobilul respecti pana in prezent?
Ultima modificare: Luni, 19 Iulie 2010
Gabriel Trifu, Avocat
Sunt necesare mai multe detalii pentru ca exista mai multe posibilitati de rezolvare

Ultima modificare: Luni, 19 Iulie 2010
ContSters82289, utilizator
Bineinteles ca l-a semnat. Actul este scris de ea, sunt trecute toate datele personale ale partilor, data la care s-a intocmit, faptul ca suma a fost platita si incasata, si ca reprezinta contravaloarea partii ei de mostenire, asupra careia renunta la orice pretentii.
Spuneam ca mama a fost de fata, dar nu a semnat contractul, deoarece speram sa rezolvam cu notarul relativ repede, si actul acesta sa fie doar doavada platii. De asta am intrebat daca o declaratie data la notariat de mama ar avea aceiasi valoare ca semnatura pe contractul original
Actul s-a semnat pe 01 iunie, 2010

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratii facute doar in prezenta sotilor nostri flori54 flori54 Este ceea ce a intocmit sora mea cu mine si as vrea sa stiu daca ea poate folosi aceasta declaratie la tribunal pt. a-si trece in proprietate casa si ... (vezi toată discuția)
Bună seara ! am o întrebare va rog frumos pt răspuns ! mama ... Niko Niky Niko Niky Bună seara ! Am o întrebare va rog frumos pt răspuns ! Mama mea a dezbătut succesiunea în 2005 imediat după decesul părinților ei dar nu a achitat suma ... (vezi toată discuția)
Se poate ataca un contract de vanzare -cumparare de catre mostenitori perchiumihaela perchiumihaela buna ziua.as dori o lamurire daca se poate.in anul 2001 parinti mei au vandut un apartament iar cu banii rezultati din vanzarea acestuia au cumparat o casa dar ... (vezi toată discuția)