lndines a scris:
Cand ultima zi a lunii respective cade sambata sau duminica este logic si normal sa te prezinti in prima zi lucratoare a lunii pentru a cere certificatul in continuare. Cand mergi in prima zi lucratoare, chiar daca este in data de 2,,, doctorul poate sa constate ca in zilele de sambata si duminica, care au trecut, situatia de sanatate a ta a fost la fel.
Daca ai merge mai repede cu o zi sau doua mai DEVREME DECAT SFARSITUL LUNII , nu poate sa ELIBEREZE certificat in aceeasi luna cu primul certificat ( trebuie sa scrie data eliberarii) , si sa acorde concediu medical pentru zilele din luna urmatoare.... Pe de alta parte, nu poate sti din 28 luna asta , cum te vei simti in 1 sau 2 din luna viitoare. Cel mai sigur sa contactezi medicul si te vei convinge ce tactica abordeaza...
eu am spus ce mia zis medicul, ca sa ma prezint mai devreme ,fiindca retroactiv nu semai dau concedii medicale,fiindca le dau amenzi casa de asigurari.
pe de alta parte sa stii ca isi poate da seama (in unele cazuri cum sunt eu de ex. operat de hernie de disc)cum te vei simti in data de 1 si 2 luna urmatoare mai ales cand iti acorda concediu medical pe toata luna urmatoareB-)
dvs domnule @petromar faceti cum va sfatuit dna @indines ,contactativa medicul sa nu aveti probleme>
sanatate multa !!