avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... completare certificat de concediu medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

completare certificat de concediu medical

Buna seara ! Firma la care lucrez nu vrea sa imi primeasca concediu medical deoarece data acordarii este 05.01.09 si nu 02.01.09 , precizez ca este concediu in cazul sarcinii. Am ciiti legislatia , iar legea este de partea mea, insa firma tine mortis ca dorctorul sa treaca la data acordarii concediului data de 02.01.2009.
SIngura solutie cred ca este pana la urma justtitia
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 18:51, 6 Ianuarie 2009
Concediul medical pentru sarcina si lehuzie este corect eliberat , numai sa fie cu cod indemnizatie 08(opt) adica sa fie pentru sarcina si lehuzie si nu pentru boli ale sarcinii . Daca este de sarcina si lehuzie , actioneaza in instanta sau roaga-i pe cei de la Casa de asigurari de sanatate sa discute cu angajatorul .
da , codul este 08 (opt)..cum este ca si alte colege s-au intalnit cu o astfel de problema, ...am vorbit cu cei de la cas sv si ei au spus ca este corect completat ,
Este un concediu initial sau in continuare?
Trebuie sa precizezi daca la locul de munca aveati program si sambata si duminica. In aces fel se poate justifica obiectiunea angajatorului, acesta poate considera ca aveti zile nemotivate in 3 si 4 ian.
Angajatorul nu va poate refuza concediul medical acesta este acordat de medic cu data la care v-ati prezentat.
Indiferent daca CM ar fi fost acordat cu data de 2.01 data de 2 ,3 si 4 oricum nu intra la plata fiind zile libere .
Spuneti angajatorului ca veti sesiza Inspectia Muncii despre refuz, acesta nu este justificat la un CM initial.
Ultima modificare: Luni, 5 Ianuarie 2009
adelaida_07, utilizator
Buna,
este concediu initial, in cazul institutiile publice 2 este liber prin lege iar 03.4 este liber sambata si dum.
In cazul firmei se lucra si sambata si duminica, am citit azi legislatia si am citit ca concediul poate fi acordat ulterior datei
Acest program sambata si duminica ar trebui sa fie specificat in RI sau CCM sau CIM si platit ca corespunzator altfel nu este legal. Chiar si asa fiind nu va poate refuza concediul medical dar va poate ponta ca nemotivat daca nu v-ati prezentat la locul de munca la tura de lucru in care trebuia sa lucrati.

Alte discuții în legătură

Cum se ponteaza concediul medical pentru personalul care lucreaza in ture de 8 ore dorinelbraha dorinelbraha buna ziua cum se ponteaza concediul medical pentru personalul care lucreaza in ture de 8 ore? se trece in foaia de prezenta sambata si duminica? exista un ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate si weekendul Mioara1984 Mioara1984 Buna seara, daca pe 31 iulie mi se termina CIM la termen, si tot in ziua aceea pot intra in concediu prenatal, dat fiind ca este sambata, pot solicita ... (vezi toată discuția)
Sanctiune neprezentare certificat medical didi_06 didi_06 Un salariat a anuntat ca se afla in concediu medical , dar nu a prezentat pana la data de 5 a lunii urmatoare certificatul medical. Avand in vedere ca ... (vezi toată discuția)