avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... completare certificat de concediu medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

completare certificat de concediu medical

Buna seara ! Firma la care lucrez nu vrea sa imi primeasca concediu medical deoarece data acordarii este 05.01.09 si nu 02.01.09 , precizez ca este concediu in cazul sarcinii. Am ciiti legislatia , iar legea este de partea mea, insa firma tine mortis ca dorctorul sa treaca la data acordarii concediului data de 02.01.2009.
SIngura solutie cred ca este pana la urma justtitia
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 18:51, 6 Ianuarie 2009
Raspundemi si mie la o intrebare?

legea nu este pentru toti, daca cei din sistemul puiblic nu au lucrat pe 1.2, 3 si 4 , zile legale, si samb si dum, iar medicul mi-a eliberat un certioficat cu data acordarii de 5.01.09, insa este specificat de la 02.01.pana la 31.01.09, iar legislatia in vigoare specificat ca in unele cazuri cum este sarcina leuzia, ghips etc se poate da concediu cu o daata ulterioara, de ce fimma nu vrea sa mi-l primeasca concediu, ca nu este scris 02.0 la adata acordarii, trebuia medicul sa faca fals in acte?
Eu am inteles gresit
am crezut ca prima zi de cm este 5.01.
In primul rand ca nu este gresit completat daca a fost eliberat in 5 cu data acordarii 2.
Si in cazul unei internari CM se elibereaza la sfarsitul lunii sau la externare, deci ulterior datei de la care incepe.
Angajatorul nu poate refuza primirea CM daca refuza plata exista rubrica in care motiveaza refuzul de plata si se stampileaza. Mergeti la angajator si spuneti ca nu va poate refuza primirea CM si in caz contrar faceti reclamatie la Inspectia muncii.

data acordarioi este 05.01.09 incepandf de la 02.01.09 pana la 31.01.09, este Cm initial, am fost la angajator si cel care se ocupa cu personalul mi-a spus ca cas bucuresti spune ca este o ilegalitate, cm initial nu poate fi acordat retroactiv ci numai cel in continuare
Cereti o precizare scrisa de la casa de sanatate cea mai in masura sa precizeze daca este sau nu corect completat ca aceasta este cea care il plateste. Concediul de maternitate este suportat in intregime de casa de sanatate.
Indiferent de ceea ce spune persoana de la personal nu poate refuza primirea certificatului medical. Poate doar sa refuze plata acestuia prin specificarea motivului pe exemplarul certificatului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se ponteaza concediul medical pentru personalul care lucreaza in ture de 8 ore dorinelbraha dorinelbraha buna ziua cum se ponteaza concediul medical pentru personalul care lucreaza in ture de 8 ore? se trece in foaia de prezenta sambata si duminica? exista un ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate si weekendul Mioara1984 Mioara1984 Buna seara, daca pe 31 iulie mi se termina CIM la termen, si tot in ziua aceea pot intra in concediu prenatal, dat fiind ca este sambata, pot solicita ... (vezi toată discuția)
Sanctiune neprezentare certificat medical didi_06 didi_06 Un salariat a anuntat ca se afla in concediu medical , dar nu a prezentat pana la data de 5 a lunii urmatoare certificatul medical. Avand in vedere ca ... (vezi toată discuția)