avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... completare certificat de concediu medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

completare certificat de concediu medical

Buna seara ! Firma la care lucrez nu vrea sa imi primeasca concediu medical deoarece data acordarii este 05.01.09 si nu 02.01.09 , precizez ca este concediu in cazul sarcinii. Am ciiti legislatia , iar legea este de partea mea, insa firma tine mortis ca dorctorul sa treaca la data acordarii concediului data de 02.01.2009.
SIngura solutie cred ca este pana la urma justtitia
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 18:51, 6 Ianuarie 2009
Lamureste-ma ce inseamna ri, ccm sau cim
RI = Regulament Intern
CCM = Contract colectiv de munca
CIM = Contract individual de munca
RI = regulament intern
CCM= contract colectiv de munca
CIM= contract individual de munca
in cim este specificat doar durata anume 8ore/zi, 40ore /saptamana/ in ture
Inteleg ca aveti specificat in CIM ca lucrul se desfasoara in ture.Astfel ca trebuie sa aveti si un anumit orar. Daca in zilele de 3 si 4 trebuia sa acoperiti o anumita tura si nu ati fost la locul de munca si nici nu aveti certificat medical angajatorul va poate ponta ca nemotivat .

Alte discuții în legătură

Cum se ponteaza concediul medical pentru personalul care lucreaza in ture de 8 ore dorinelbraha dorinelbraha buna ziua cum se ponteaza concediul medical pentru personalul care lucreaza in ture de 8 ore? se trece in foaia de prezenta sambata si duminica? exista un ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate si weekendul Mioara1984 Mioara1984 Buna seara, daca pe 31 iulie mi se termina CIM la termen, si tot in ziua aceea pot intra in concediu prenatal, dat fiind ca este sambata, pot solicita ... (vezi toată discuția)
Sanctiune neprezentare certificat medical didi_06 didi_06 Un salariat a anuntat ca se afla in concediu medical , dar nu a prezentat pana la data de 5 a lunii urmatoare certificatul medical. Avand in vedere ca ... (vezi toată discuția)