Buna seara
Am facut un contract de imprumut, legalizat la notar, prin care am imprumutat un Srl, cu o suma de bani in lei , scadenta pe 25 iulie 2010, si cu una in dolari, cu scadenta la 31 dec 2010.
Acest SRL are bunuri si cladiri evaluate la inceputul acestui an la 3 mil euro, dar care sunt gajate la banca pentru un credit de 300.000 euro, rambulsabil in 5 ani.
Ce pot face pt a-mi recupera banii? Cred ca trebuie sa ma adresez unui executor, si as vrea sa aflu cat timp dureaza procedura si in ce consta aceasta?
La momentul in care am imprumutat banii cunosteam situatia acestei firme foarte bine, intre timp, relatia s-a racit si as vrea sa stiu daca pot cumva sa ma protejez,
astfel incat daca respectivul SRL mai face si alte imprumuturi si apar si alti creditori, eu sa-mi primesc banii cu prioritate deoarece am incheiat primul un astfel de cotract si este scadent pe 25 iul ac.
Daca executorul scoate la mezat bunurile firmei, banuiesc ca banca are prioritate in a-si recupera cei 300.000, dar as vrea sa ma asigur ca eu imi primesc partea mea, imediat dupa ce banca se indestuleaza.
In caz de faliment, pot solicita si suma care este scadenta la 31 dec?
Va multumesc
Stimate utilizator,
va inteleg ingrijorarea dar nu cred ca trebuie sa asteptati. Va recomand ca pentru suma scadenta in 25 sa executati, fara a astepta o zi. In situatia in care se deschide procedura insolventei se va indestula intai banca, fiscul si abia apoi dvs.si la cum a evoluat/involuat piata imobiliara cu siguranta valoarea indicata nu mai este actuala.
Dupa ce executorul va face somatia pentru datoria scadenta in 25 aceasta se va nota in cartea funciara si veti fi oarecum protejat.
Sfatul meu este sa actionati nu sa asteptati.