avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1255 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Imprumut Asociatul unic. Poprire pe cont societatii
Discuție deschisă în Executare silită

Imprumut Asociatul unic. Poprire pe cont societatii

O societatea X primeste in cont bancar in data 04.08.2011 un imprumut din partea asociatul unic pe suma de 20.000 Lei.
In contract de imprumut este specificat ca societatea va restitui suma catre asociatul unic pana in data 04.09.2011.
Daca intre 04.08.2011 si 04.09.2011 Administratia Financiara pune poprire pe cont bancar al Societatea X, deoarece societatea X are datori catre buget de Stat, poate sa ridice si bani imprumutati de asociatul unic?
Daca da ce se poate scrie in contractul imprumut pentru evita ca Administratia Financiara ridice bani imprumutati de asociatul unic?
Cel mai recent răspuns: Georgeta Anghel (Rusu) , Avocat 20:33, 8 August 2011
Din pacate creantele bugetare au prioritate. Daca se incepe executarea de catre Admnistratia financiara, institutia este cea care isi indestuleaza creanta prima.
Solutia ar fi sa creditati firma in transe de pana la 5000 lei, putandu-se depune banii in casiera societatii, nu in banca.
Nicio daca societatea da un Cec sau bilet la ordin catre asociat cu scadenta 04.09.2011? Sau daca societatea face o programare de plata in banca cu data valuta 04.09.2011?
Trebuie sa intelegeti ca, daca exista poprire pe cont, poprirea are prioritate. Se achita acea creanta si apoi imprumutul, dupa deblocarea contului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumut cu act notarial si punere in executare silita love_singh love_singh ce se intampla daca imprumutatul nu detine nici un bun,toate fiind gajate in favoarea bancilor ,si ma vad pus in situiatia de a nu avea pe ce sa fac ... (vezi toată discuția)
Imprumut intre persoane fizice iuliana_iuliana iuliana_iuliana Buna ziua! I-am imprumutat unei persoane o suma de bani pentru o luna insa a trecut deja un an si nu i-am primit inapoi. Intre timp am aflat ca imprumutatul ... (vezi toată discuția)
Cerere insoventa. datori catre bugetul de stat inlineasofa inlineasofa O societatea (SRL) are in proprietate o cladire si are datorii numai la Fisc de aproape 50.000 lei si cateva creante (aprox. 10.000 lei). Cum poate societatea ... (vezi toată discuția)