avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Accident cu probleme
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Accident cu probleme

Buna ziua.

As dori sa stiu si eu cateva detalii despre o problema. Am avut un accident din care rezulta ca sunt vinovat. Am discutat cu celalat sofer sa mergem pe amiabila. Din varimotive (pretinzand ca e la o citatie in alt oras) nu a putut sa se prezinte in intervalul orar asiguratorului.

Problema este alta. Persoana respectiva tot pretinde printre si o suma de bani, evident pe care i-am refuzat sa-i dau.
Daca cumva se ajunge la intimidari si alte evenimente de acest fel si intervalul de declarare a accidentului depaseste 24 de ore si ma duc sa-l declar dupa acest interval, ce consecinte pot aparea? tinand cont de faptul ca individul a insistat initial pe amiabila.

Ce pot face in cazul in care individul decurge la asemenea variante?

Cu stima.
Ultima modificare: Luni, 19 Iulie 2010
adrian1981, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 01:19, 20 Iulie 2010
Inteleg bine, ca este un accident rutier, fara victime?!

Daca asa este, atunci este cazul doar de avarii auto. Nu ati ajuns la o intelegere, deduc ca termenul de instiintare a asiguratorului a trecut...

Consecinta, in aceste conditii, ar putea fi ca asiguratorul sa invoce nerespectarea clauzei termenului de declarare a incidentului auto si sa nu plateasca!
Salut.

Asiguratorul mi-a spus ca pot sa ma duc maine dimineata la prima ora. Dar daca nu ajung la nici o invoiala cu acel individ? Conform art 79 la amiabila observ ca nu se mai aplica aliniatul 21.

ttp://www.dispecerattractari.ro/obligatii-in-caz-de-accident.php

Cu stima
Ultima modificare: Luni, 19 Iulie 2010
adrian1981, utilizator
Constatul amiabil nu inseamna o intelegere intre partilile implicate cu privire la cuantumul despagubirilor, sau cine este vinovat. Este vorba doar de a raspunde unor intrebari standard si a face o schita a acidentului. In rest vinovatia, cuantumul despagubirii, unde se repara masina este treaba inspectorului de dauna de la asiguratorul unde s-a deschis dosarul de dauna. Asa ca sfatul meu este sa mergeti dv la asigurator asa cum ati fost sfatuit si sa depuneti actele cerute. Iar daca celalalt nu se prezinta este treaba lui. Nu va mai fi despagubit. Si nici in judecata nu va mai poate da pt ca aveti martor firma de asigurari ca nu s-a prezentat la termenul solicitat de aceasta pt efectuarea constatarilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubiri vatamari corporale dany83 dany83 buna, in cadrul unui acident rutier m-am ale cu o fractura la mana si trebuie sa o tin in ghips 6 sapt, vinovat de producerea acidentului este celelalt ... (vezi toată discuția)
Carpatica nu imi plateste dauna produsa de asiguratul lor nininini nininini Am avut un accident ,la o coloana de masini m-am oprit iar in din spate am fost lovit de un Opel apoi fiind proiectat mai departe in alta masina.Am fost la ... (vezi toată discuția)
Accident in parcare carrefour Anca_dr Anca_dr Buna ziua,Va rog sa ma ajutati.Cu 10 zile in urma am luat parte la un accident in parcarea Carrefour.Ma deplasam cautand un loc de parcare(pe contrasens) pe ... (vezi toată discuția)