avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... suspendare permis de conducere pe 60 zile
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

suspendare permis de conducere pe 60 zile

Buna ziua. Ma confrunt si eu cu o problema. Mi-a fost suspendat permisul de conducere pe o perioada de 30 zile in martie 2009 pentru depasire...(au spus ca nu aveam vizibilitate, dar nu era linie continua si am depasit un camion care urca in rampa cu o viteza f. mica, din fata venea un autoturism dar am avut suficient timp sa revin pe banda mea dupa depasire). Am facut contestatie si l-am luat inapoi urmand procesul. La proces sentinta a fost de respingere a contestatiei. Am facut recurs si nu mai stiu ce s-a intamplat. Asteptam sa fiu anuntat cand sa ma prezint, dar am inteles ca trebuia sa merg eu sa ma interesez si luna aceasta dupa un an de zile, primesc la domiciliul parintilor sentinta definitiva si irevocabila de suspendare pe 30 zile + inca 30 pentru nu stiu ce. Ma poate lamuri si pe mine cineva cum e posibil sa primesc dupa un an de zile aceasta hartie si sa-mi fie suspendat si 60 zile? Pot sa fac ceva? Acolo era specificat ca trebuie sa predau permisul in termen de 5 zile. Au trecut deja cele 5 zile. De primire a semnat tatal meu. Astept sfaturi. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Diana Ramona , Alte profesii 23:06, 19 Iulie 2010
Decizia tribunalului ramasa definitiva cuprinde doar sanctiunea prevazuta in procesul verbal pe care ati inteles sa il atacati . Instanta nu putea sa va adauge spor la suspendare . Acel spor de inca 30 de zile il primiti doar daca nu depuneti permisul in termen de 15 zile de la ramanerea definitiva a hotararii , ori prin respingerea recursului declarat de dvs , si mentinerea ca temeinica si legala a sentintei instantei de fond , hotararea a ramas astfel definitiva , nemaifiind prevazute de lege alte cai de atac . Din acel moment al pronuntarii de instanta de recurs , aveati la dispozitie termen de 15 zile sa predati permisul .

Art 118 OUG 195/2002
(4) - În termen de 15 zile de la data rămânerii definitive şi irevocabile a hotărârii judecătoreşti prin care instanţa a respins plângerea împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei, contravenientul este obligat să se prezinte la serviciul poliţiei rutiere care îl are în evidenţă pentru a preda permisul de conducere.
(5) Neprezentarea contravenientului în termenul prevăzut la alin. (4), în mod nejustificat, atrage majorarea cu 30 de zile a duratei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis faleza faleza am dus permisul la politie in vederea suspendarii,si mi-au dat inca 30 de zile pentru ca am depasit termenul de 15 zile de la data procesului desi in ziua in ... (vezi toată discuția)
Predare permis de conducere Dan897 Dan897 Am pierdut un proces in care am cerut anularea unui PV intocmit de Politia Rutiera. Prin urmare, trebuie sa predau permisul de conducere (care mi-a fost ... (vezi toată discuția)
Comunicare ipj cristian11 cristian11 In urma cu 2 ani, am depus plangere impotriva unui proces verbal de contraventie rutiere...Prin februarie 2010 prin sentinta mi s-a respins plangerea ... (vezi toată discuția)