avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... REZILIERE RCA INAINTE DE A INTRA EFECTIV IN VIGOARE
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

REZILIERE RCA INAINTE DE A INTRA EFECTIV IN VIGOARE

Am incheiat o asigurare RCA printr-o agentie A, insa imediat dupa aceea am dat peste o alta agentie B cu un pret mult mai avantajos, diferenta de 90 de roni pentru primele 6 luni. Asta s-a intamplat astazi dupa-amiaza, 19 iulie 2010. Asigurarea efectiva ar intra in vigoare pe data de 22 iulie, deci inca nu a intrat in vigoare, dar am platit suma integrala si mi-a dat deja foaia aceea verde si cu bulina.
Mai pot merge maine sa cer rezilierea contractului RCA facut cu asiguarea A?
Ultima modificare: Marți, 20 Iulie 2010
ady0001, utilizator
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 18:19, 20 Iulie 2010
Din punctul meu de vedere NU!
NU. Asigurarea dv a intrat in baza de date si rezilierea politei se face numai cu un motiv f.bine intemeiat, cum ar fi : instrainarea bunului asigurat , distrugerea lui sau furtul. Numai atunci se pote rezilia o polita intocmita si se poate cere returnarea primei de asigurare. Piata trebuia prospectata inainte de incheierea politei.
colegul are dreptate...acum este tarziu......
In loc sa pierdeti timpul intreband aici, mai bine mergeati imediat la emitent si il rugati sa anuleze polita, inainte de a raporta vanzarea.Pana la intrarea in vigoare, de obicei,exista si posibilitatea anularii de catre emitent, pe motive de eroare, lipsa documente, etc.
Acum este prea tarziu, si ca orice obligatie indeplinita, nu mai poate fi anulata.
Ultima modificare: Marți, 20 Iulie 2010
nucu$, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare polita rca gabonee gabonee Buna ziua, doresc sa aflu un raspuns referitor la o situatie cu care ma confrunt, am achizitionat la inmatriculare o asigurare rca auto, la momentul incheierii ... (vezi toată discuția)
Accident rutier rouasa rouasa Buna seara! Am fost lovita de un autoturism si am dubla fractura de glezna, am fost operata, iar in spital am fost vizitata de politistii de la politia ... (vezi toată discuția)
Rca masina vanduta surcelus surcelus Buna seara! Am vandut o masina care avea polita rca pe un an de zile. Am incheiat contract de vanzare cumparare. Noul proprietar fiind din alt judet mi-a ... (vezi toată discuția)