avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Accident rutier
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Accident rutier

Buna seara!
Am fost lovita de un autoturism si am dubla fractura de glezna, am fost operata, iar in spital am fost vizitata de politistii de la politia rutiera care m-au anuntat ca au deschis dosar penal impotriva conducatorului auto vinovat dar ca respectivul isi facuse asiguarea auto chiar in ziua accidentului #-o. Intrebarea este daca asigurarea lui ma despagubeste in urma accidentului sau trebuie sa il dau in judecata?
Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Valentin Geapana , Avocat 14:10, 22 August 2013
Daca polita actiona in ziua respectiva da, daca nu, nu...
dacă îmi amintesc corect, efectele poliței de asigurare intră în vigoare după o anumită perioadă (24 sau 48 de ore) de la întocmirea ei. oricum va trebui să vă adresați companiei de asigurări mai întâi.
firma de asigurari cu siguranta nu va plati!in primul rand polita de asigurari intra in vigoare dupa 48 de ore de cand a fost intocmita.va trebuie sa chemati in instanta fondul vicitmelor strazilor.
Buna ziua !
Verificati pe [ link extern ] /
dupa nr. de inmatriculare si data accidentului daca vehiculul respective detinea o polita RCA.
Daca nu era asigurat la data accidentului, despagubirile se vor plati de catre Fondul de Protectie a Victimelor Strazii.
Atentie ! Trebuie formulate plangerea penala prealabila in termen de 60 de zile de la accident (daca numarul zilelor de ingrijire medicala este cuprins intre 10 - 60 de zile).
Ultima modificare: Miercuri, 14 August 2013
Valentin Geapana, Avocat
gicu13 a scris:

dacă îmi amintesc corect, efectele poliței de asigurare intră în vigoare după o anumită perioadă (24 sau 48 de ore) de la întocmirea ei. oricum va trebui să vă adresați companiei de asigurări mai întâi.


o polita normala intra in vigoare a doua zi, una in vederea inmatricularii intra in vigoare si in aceeasi zi, daca se doreste.

Alte discuții în legătură

Rca ContSters79003 ContSters79003 buna seara! a expirat polita rca ieri. daca vand masina maine, poate cumparatorul sa incheie o asigurare rca pe numele lui pe baza contractului de ... (vezi toată discuția)
Tert pagubit cu asigurarea expirata..... corstef corstef in caz de accident rutier, tertul pagubit trebuie sa aiba si el asigurarea valabila la data producerii accidentului? Mai pot beneficia de asigurarea soferului ... (vezi toată discuția)
Accident in romania- asigurare fãcutã pe un nume divers de proprietar AndronacheIonica AndronacheIonica Buna seara, Ma numesc Andronache Ionică, cetățean roman cu rezidenta în Italia. În noaptea de 11 iunie în Sebeș am fost tamponat în spate ... (vezi toată discuția)