avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... tert pagubit cu asigurarea expirata.....
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

tert pagubit cu asigurarea expirata.....

in caz de accident rutier, tertul pagubit trebuie sa aiba si el asigurarea valabila la data producerii accidentului? Mai pot beneficia de asigurarea soferului vinovat daca am incheiat asigurarea chiar in ziua incheierii pv la politie? Cea veche expirase cu cateva zile in urma:">
ghinion peste ghinion.....
daca-mi puteti raspunde....
multumesc
Cel mai recent răspuns: corstef , utilizator 08:39, 15 Iunie 2012
Răspunderea asigurătorului RCA începe:
1. din ziua următoare celei în care expiră valabilitatea poliței de asigurare anterioare, pentru asiguratul care îsi îndeplineste obligația încheierii asigurării cel mai târziu în ultima zi de valabilitate a acesteia;
2. din ziua următoare celei în care s-a încheiat documentul de asigurare, pentru persoanele care nu aveau o asigurare obligatorie RCA valabilă la momentul încheierii asigurării;
3. din momentul eliberării documentului de asigurare, dar nu mai devreme de data intrării în vigoare a autorizației provizorii de circulație sau a înmatriculării/înregistrării vehiculului, pentru vehiculele comercializate care urmează să fie înmatriculate/înregistrate.

trebuie ca asigurarea RCA a persoanei vinovate sa fie valabila in momentul producerii accidentului.

puteti beneficia de asigurarea RCA a vinovatului daca nu aveati RCA valabil in momentul producerii accidentului si bineinteles in conditiile in care vinovatul a fost clar stabilit .
Ultima modificare: Joi, 14 Iunie 2012
cyan, moderator
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier rouasa rouasa Buna seara! Am fost lovita de un autoturism si am dubla fractura de glezna, am fost operata, iar in spital am fost vizitata de politistii de la politia ... (vezi toată discuția)
Rca ContSters79003 ContSters79003 buna seara! a expirat polita rca ieri. daca vand masina maine, poate cumparatorul sa incheie o asigurare rca pe numele lui pe baza contractului de ... (vezi toată discuția)
Raspundere civila auto Jonny93 Jonny93 Speţa: un autoturism cumpărat acum 2 săptămâni, cu act sub semnătură privată, implicat într-un accident rutier. Procesul verbal încheiat la faţa ... (vezi toată discuția)