avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Accident rutier
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Accident rutier

Buna seara!
Am fost lovita de un autoturism si am dubla fractura de glezna, am fost operata, iar in spital am fost vizitata de politistii de la politia rutiera care m-au anuntat ca au deschis dosar penal impotriva conducatorului auto vinovat dar ca respectivul isi facuse asiguarea auto chiar in ziua accidentului #-o. Intrebarea este daca asigurarea lui ma despagubeste in urma accidentului sau trebuie sa il dau in judecata?
Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Valentin Geapana , Avocat 14:10, 22 August 2013
Polita de asigurare RCA intra in vigoare la ora 0,00 a zilei urmatoare a celei in care a fost incheiata.
ORDIN nr. 14 din 29 noiembrie 2011 (*actualizat*)
pentru punerea în aplicare a Normelor privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă pentru prejudicii produse prin accidente de vehicule
(actualizat până la data de 18 ianuarie 2013*)
EMITENT: COMISIA DE SUPRAVEGHERE A ASIGURÃRILOR

Perioada de valabilitate a asigurării de răspundere civilă a vehiculelor
ART. 29
(1) Răspunderea asigurătorului RCA începe:
a) din ziua următoare celei în care expiră valabilitatea poliţei de asigurare anterioare, pentru asiguratul care îşi îndeplineşte obligaţia încheierii asigurării cel mai târziu în ultima zi de valabilitate a acesteia;
b) din ziua următoare celei în care s-a încheiat documentul de asigurare, pentru persoanele care nu aveau o asigurare obligatorie RCA valabilă la momentul încheierii asigurării;
c) din momentul eliberării documentului de asigurare, dar nu mai devreme de data intrării în vigoare a autorizaţiei provizorii de circulaţie sau a înmatriculării/înregistrării vehiculului, pentru vehiculele comercializate care urmează să fie înmatriculate/înregistrate.
(2) În cazul înstrăinării unui vehicul în baza unor acte civile sub semnătură privată, pentru care există o asigurare obligatorie RCA valabilă, această asigurare rămâne în vigoare până la data dobândirii calităţii de titular al înmatriculării/înregistrării vehiculului de către noul proprietar. În cazul în care noul proprietar deţine o asigurare obligatorie RCA pe numele său, aceasta va fi considerată valabilă chiar dacă nu s-a efectuat procedura de înmatriculare/înregistrare pe numele său.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rca ContSters79003 ContSters79003 buna seara! a expirat polita rca ieri. daca vand masina maine, poate cumparatorul sa incheie o asigurare rca pe numele lui pe baza contractului de ... (vezi toată discuția)
Tert pagubit cu asigurarea expirata..... corstef corstef in caz de accident rutier, tertul pagubit trebuie sa aiba si el asigurarea valabila la data producerii accidentului? Mai pot beneficia de asigurarea soferului ... (vezi toată discuția)
Accident in romania- asigurare fãcutã pe un nume divers de proprietar AndronacheIonica AndronacheIonica Buna seara, Ma numesc Andronache Ionică, cetățean roman cu rezidenta în Italia. În noaptea de 11 iunie în Sebeș am fost tamponat în spate ... (vezi toată discuția)