avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... buna seara,as dori si eu o parere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

buna seara,as dori si eu o parere

am si eu pe cineva care este arestat de un an si 7 luni si inca nu este definitiv,a fost arestat pentru omor,era consumator de droguri,si impreuna cu un tovaras au cumparat droguri dupa care s-au certat pe ele,dupa care prietenul sau a inceput sa dea in el si el a sarit cu un briceag si l-a taiat pe gat dupa care l-a dus la spital incercand sa ii salveze viata,pana acum la fiecare instanta spitalu a spus ca victima a fost adusa de catre inculpat.......intrebarea mea este cam ce se va intampla cam care este pedeapsa care ar lua=o si daca se poate va rog sa imi recomandati un avocat foarte bun care s-ar ocupa de acest caz,indiferent de onorariile cerute.
Cel mai recent răspuns: irina028 , utilizator 11:52, 3 August 2010
Omorul ramane tot omor indiferent de actiunile intreprinse ulteriorde catre autor, pentru salvarea vietii victimei...

Cel mult, poate beneficia de circumstante atenuante!
irina028 a scris:

pana acum la fiecare instanta spitalu a spus ca victima a fost adusa de catre inculpat


Inseamna ca ati trecut prin cel putin printr-o instanta . Inseamna ca deja s-a pronuntat o hotarare impotriva careia ati exercitat o cale de atac . In general , daca vinovatia exista , nu se mai schimba foarte mult cuantumul pedepsei in caile de atac .
Ideea este ca daca nu are antecedente penale , se va pleca de la o pedeapsa minima . Insa se va mai tine cont si de infractiunea/infractiunile savarsite in privinta drogurilor , care ma gandesc ca au fost conexate .

Banuiesc ca sunteti constienta ca nu va scapa decat cu pedeapsa inchisorii .
Ideea este sa aiba un aparator angajat , nu din oficiu ... Ma gandesc ca l-a avut de la inceput ... Ptr ca intr-o cale de atac ... e tarziu sa mai poata face ceva si avocatul angajat .
Ultima modificare: Marți, 20 Iulie 2010
Diana Ramona, Alte profesii
Omorul e o infractiune deosebit de periculoasa, iar incercarile de desistare a producerii rezultatului periculos, daca el s-a produs, nu mai au aceeasi insemnatate ca in cazul in care nu s-ar fi produs. Cu siguranta pedeapsa va fi cea cu inchisoarea. Un avocat bun ar putea specula unele circumstante atenunate pentru a da spre minimul special sau chiar a incerca sa coboare sub acest minim, dar de inchisoare nu va putea scapa, in mod exceptinal doar sa speculeze o eroare grava a organelor Ministerului Public sau a instantei.
Daca doriti avocat bun pe latura penala si chiar nu va intereseaza onorariul, e bine cunoscut domnul profesor Gheorghita Mateut.
Ultima modificare: Marți, 20 Iulie 2010
ContSters119945, utilizator
Recomandarea privindu-l pe domnul profesor Mateut o sustin si eu. In rest, doar in ceea ce priveste circumstantele atenuante, poate chiar o depasire a limitelor legitimei aparari,daca exista probe din care sa rezulte ca victima ar fi initiat altercatia
Fapta este fapta.Daca probatoriul administrat dovedeste fara echivoc vina inculpatului....avocatul cel mult se poate lega de eventuale circumstante atenuante,dar avand in vedere ca era consumator de droguri...sa nu cumva sa fie concurs de infractiuni si circumstanta agravanta.In Romania,rolul avocatului este mai putin reprezentativ decat in restul Europei.Oricum ar fi,succes!
Ultima modificare: Marți, 20 Iulie 2010
andymaurul, utilizator

Alte discuții în legătură

Circumstante atenuante- omor roberto3 roberto3 Buna ziua. Intr-un proces penal circumstantele atenuante se mai retin de catre instanta daca intra in concurs cu recidiva? E grav daca inculpatul este ... (vezi toată discuția)
Omorul calificat-lcm roberto3 roberto3 Buna ziua! Vreau sa intreb daca loviturile cauzatoare de moarte se considera omor in fapt consumat sau doar lcm. Sunt infractiuni diferite? Va intreb pentru ca ... (vezi toată discuția)
Calcul circumstante atenunate law_and_order law_and_order Buna seara! deranjez si eu cu o intrebare ca nu prea inteleg cum se calculeaza circumstantele atenuante la infractiunile grave.. sa zicem de exemplu ca ... (vezi toată discuția)