avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ajutati-ma
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ajutati-ma

am 21 ani astept un copil in octombrie,nunta ar trebui sa o am pe 31 iulie dar fata cu care ar trebui sa ma insor nu vrea sa plece de acasa si sa se mute q mine din cauza parintilor ei,tatal ei e pensionat pe caz de boala iar mama in somaj mai are un frate cu care locuieste in casa iar unul in garsoniera q chirie,ea vrea sa stau cu ei pt k tatal meu lucreaza iar eu,fratele si mama avem o firma de transporturi cu care ne castigam existenta, mama ei i tot spune k daca stau la ei q salariu meu lunar pot sa traiasca mai bn,iar ea ma ameninta ca daca nu fac ce zice nu tece copilul la numele meu si nu ma lasa sa il vad niciodata Daca fac nunta si ma mut la ea pot castiga eu copilul la divort dupa 2luni de la nastere, sau ce pot face sa castig copilul,cum sa fac cu mine nu i va lipsi nimic
Cel mai recent răspuns: predarares , utilizator 12:21, 21 Iulie 2010
N-o puteti obliga sa se mute cu dv, in apartamentul / casa parintilor dv... Dar fiind sot si sotie... puteti sa va alegeti un domiciliu separat de ambele familii....
Ceea ce "ameninta" ea este aberant. Aveti dreptul sa va recunoasteti copilul....
Nici nu sunteti casatorit si deja va ganditi sa "luati" copilul?
Nu depinde de ea sa treceti copilul pe numele dv! Aveti deschisa calea actiunii in instanta! Sa o lase mai moale cu prostii de gen... E absurd sa profite de propriul copil pentru a-si intretine familia din care face parte...
Amenintarile ei sunt... cretinitati - scuze pentru exprimare.

Editare: Daca se va naste copilul dupa mometul casatoriei si fata - la momentul casatoriei - va lua numele dv de familie copilul va fi inregistrat (automat as spune) pe numele dv.
Ultima modificare: Marți, 20 Iulie 2010
trope_doi, utilizator
ai doua situati
1) nu te insori cu ea, unde ea nu va vrea sa treaca copilul pe numele tau ( desi nu cred la ce foame este in tara asta) dar tu o vei chema in judecata pentru stabilire de paternitate
2) te insori cu ea, copilul fiind din casatorie va purta numele tau, dupa care vei putea sa divortezi, ca sa castigi in instanta copilul dupa doua luni ( adica copilul sa aiba doar doua luni) este aproape imposibil mai ales daca este si alaptat.....am spus aproape imposibil, va trebui sa lupti foarte mult si sa probezi foarte multe.....in primul rand ca ea nu are grija de copil este o mama denaturata, conditiile de trai sunt foarte mici ( unde tu ai) etc,,,
cum dansa nu e obligata sa se mute la voi, nici dvs nu sunteti obligat sa va mutati la parintii ei. poate ar fi bine, daca totusi va casatoriti , sa locuiti separat de parinti.
copilul il puteti recunoste si daca nu sunteti casatorit cu mama lui, iar de vazut il veti vedea, chiar daca mama nu e de acord, in urma unei hotarari judecatoresti, daca va fi cazul
dar dak am locuinta pe numele meu la 15km de oras schimba ceva ma ajuta,pt k am casa la tara care este a mea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort sindilaru sindilaru Buna ziua, as avea si eu o nelamurire: sunt casatorita de 2 ani, am un baietel de 11 luni, locuim la casa parintilor mei(ei nefiind in tare). As vrea sa ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa deces IoneliaCT IoneliaCT Buna ziua, am si eu o situatie de urgenta care m-a lovit tocmai acum im preajma sarbatorilor si am nevoie de ajutor imediat, sau macar de un sfat. In urma ... (vezi toată discuția)
Divort care implica un copil angheldanielalaura angheldanielalaura Buna seara,numele meu este Ifteme Daniela Laura sunt casatorita de 4 ani si 3 luni dar toata relatia mea cu sotul este de 9 ani si 3 luni,in urma cu aproape 2 ... (vezi toată discuția)