avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Regimul firmelor ce fac achizitii si vand in spatiul ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Regimul firmelor ce fac achizitii si vand in spatiul extracomunitar

Cumparam cupru rafinat(copper cathode,Cu-1 standard LME,Grade A),tara de origine a marfii este RD Congo sau Zambia. Avem confirmarea ofertei din partea furnizorilor nostri a 2500-3000MT(tone metrice)de acest tip de marfa,de asemenea astept confirmarea a livrarii de deseu de cupru 99,99%min. 1000MT-1500MTxlunar.
Marfa este livrata in conditiiCIF CIPRU(NICOSIA),partea greaca in FREE ZONE,noi platim marfa in NICOSIA ZONA LIBERA numai dupa ce marfa este re-verificata de catre SGS (ca unitate de control calitate si cantitate la nivel inter.).
adica de tanzitie pana la destinatar fara a implica alte taxe in UE.
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
La achizitii / export in spatiul comunitar care este regimul tva-ului?
Ce alte taxe / impozite in tara noastra sunt supus platii ?
Cel mai recent răspuns: Elena TOCU , Avocat 10:47, 20 Iulie 2010
Daca marfa se va livra in spatiul comunitar atunci va trebui sa faceti import sau tranzit si dupa aia import in statul membru de destinatie;
Daca marfa e livrata in alte state terte, atuci aceazta va iesi din zona libera cu tranzit pana la biroul vamal de iesire de pe teritoriul comunitatii;
Cat priveste marfa nu va trebui sa platiti taxe si impozite in tara noastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva extracomunitar stegeran stegeran Buna ziua. Am o problema si cautand pe forum nu m-am lamurit. Firma din Romania platitoare de TVA realizeaza un prototip pentru un produs pentru un client din ... (vezi toată discuția)
Platitor sau nu de tva? mirela07 mirela07 daca o firma importa produse din afara UE., plateste sau nu tva? daca da, acesta poate fi deductibil?va multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Magazin outlet, drept de comercializare ramosim ramosim Intentionez sa deschid un mazazin outlet. Doresc sa stiu daca exista reglementari privind vanzarile de haine de marca si daca trebuie sa obtin de la titularul ... (vezi toată discuția)