Am si eu o intrebare daca ar putea cineva sa ma ajute....Am avut concediu medical pe 5 zile de luni pana vineri m-am insanatosit inainte de vineri oricum si sambata dimineata am plecat la mare pe perioada week-endului (in weekend nu lucrez) si acum vor sa ma sanctioneze ca nu aveam voie sa plec in weekend la mare deoarece se pun si alea doua zile, ma sanctioneaza ca cica am ofensat colegii. Se poate asa ceva? Eu nu m-am gandit mi-am revenit era week-endul meu liber asa ca am plecat nu am crezut ca o sa fie vreo problema.
ofensarea colgilor? aveti asa sanctiune disciplinara in regulamentul intern sau ce? si chiar daca ai fi avut concediu medical pe motive netemeinice cum se mai practica inante si uneori si acum pe alocuri.....faptul ca te-ai bronzat ii ofenseaza sau ce? daca nu le place ceva ok sa aplice sanctiunea dar sa o motiveze......LEGAL.....asta sper sa fie gluma saptamanii pe site....;)
Da dar nu ma pricep la legi am s-a facut sedinta si se va suna la bucuresti cica sa vada ce sanctiune sa-mi dea...eu ce as putea sa fac si mie mi se pare o prostie pentru ca concediu era pe 5 zile cu tot cu vineri si eu am plecat sambata si colegii sau ofensat ca am venit bronzat si sefu a tinut sedinta...eu ce as putea sa fac?
nu au ce sa-ti faca...intrucat nu au temei legal pentru a aplica vreo sanctiune in conformitate cu dispozitiile legale in vigoare. In cazul in care ti se va aplica vreo sanctiune atunci ai posibilitatea de a contesta decizia prin care ti s-a aplicat acea sanctiune la organele competente, inclusiv la instanta.
Daca te penalizeaza sa specifice art. din lege care interzice mersul la mare bolnava:DSpune ca a fost din motive "curative";)ai facut bai de namol pt. urgentarea insanatosirii:">
Conform Contractului Colectiv de munca unic la nivel national pentru anii 2007-2010, nici o sanctiune (deci nici macar sanctiunea avertismentului, in unele opinii) nu poate fi luata fara parcurgerea etapei prealabile a cercetarii disciplinare. In lipsa cercetarii disciplinare, orice sanctiune este anulabila in fata instantelor. In ceea ce priveste procedura cercetarii disciplinare, va trebui ca angajatorul sa convoace o comisie din care va face parte un reprezentant al sindicatului la care sunteti afiliata sau, daca nu, pentru identitate de ratiune, un reprezentant al salariatilor. Urmeaza convocarea, care trebuie sa arate motivul cercetarii (adica de ce abatere sunteti exact acuzata), data si ora si locul intalnirii (care nu poate avea loc cu mai putin de 5 zile lucratoare de la data comunicarii convocarii). In cursul cercetarii, aveti voie sa propuneti toate probele pe care le considerati relevante si sa va argumentati dupa cum considerati corespunzator pozitia. De asemenea, aveti dreptul de a fi reprezentata (inclusiv de un avocat).
Cred ca mai degraba in cazul dvs insa este vorba despre manevre de intimidare, si nu ar trebui sa cedati. Angajatorii din Romania prea des cred ca pot face tot ce doresc dansii iar salariatii vor inghiti in sec si vor accepta orice. Toate cele bune! CVM
Codul muncii
ana_strengaritza
am o situatie si as vrea sa stiu care este adevarul. sapt trecuta am fost in concediu de odihna si trebuia sa incep sambata munca(lucrez intr-o societate unde ... (vezi toată discuția)