Am si eu o intrebare daca ar putea cineva sa ma ajute....Am avut concediu medical pe 5 zile de luni pana vineri m-am insanatosit inainte de vineri oricum si sambata dimineata am plecat la mare pe perioada week-endului (in weekend nu lucrez) si acum vor sa ma sanctioneze ca nu aveam voie sa plec in weekend la mare deoarece se pun si alea doua zile, ma sanctioneaza ca cica am ofensat colegii. Se poate asa ceva? Eu nu m-am gandit mi-am revenit era week-endul meu liber asa ca am plecat nu am crezut ca o sa fie vreo problema.
Nu sunt genul care sa inghit orice, deja m-am consultat cu un avocat sa vedem ce putem face, stiu ca nare nici un drept sa ma sanctioneze m-am certat azi cu ei si mi-a zis ca nu o face din punct de vedere legal ci moral si ca nu-mi i-a din salariu ci din bonusuri (noi pe langa salariu de pe cartea de munca mai avem si bonusuri)...asa ca nu cred ca mai am ce sa fac oricum (o sa ma mai interesez), pana la sfarsitul anului o sa plec de la ei ca ma scarbit faza asta, cam toti angajatorii din Romania isi bat joc de angajati...mersi mult de ajutor
Nu stiu sa existe un regulament care sa specifice ce poate face si ce nu poate face un angajat pe perioada concediului medical. Teoretic nu trebuia sa se scandalizeze nimeni nici chiar daca plecai la mare din prima zi de concediu. Nu cred ca in timpul concediului medical trebuie sa stai lat in pat sau eventual sa faci pe mortul, unele afectiuni pot fi provocate de stres, si ce remediu mai bun este decat sa mergi intr-un loc in care sa-ti faca placere.
Codul muncii
ana_strengaritza
am o situatie si as vrea sa stiu care este adevarul. sapt trecuta am fost in concediu de odihna si trebuia sa incep sambata munca(lucrez intr-o societate unde ... (vezi toată discuția)